Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Şubat 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı hakkında bir açıklama yaptı.

Davutoğlu "Dün hem aziz milletimiz hem asker ve sivil memurlarımız hedef alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştirenlerin kim olduğu ortaya çıkarılmıştır. Bu intihar saldırısını gerçekleştiren Salih Neccar isimli kişi, YPG terör örgütüyle bağlantılıdır. Olayın her aşamasında bulunan bütün unsurlar tek tek bulunacaktır. Terör karşısında her zamanki gibi dik durmalı, omuz omuza vermeliyiz." dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu, “Terörü ancak ortak mücadeleyle bitirebiliriz. Bu,  tüm dünyanın ortak sorunudur.  Hain saldırı sonrası destek mesajları gönderen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Ankara'daki terör saldırısının ardından 14 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda yakalanan sorumlular Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

-*--

7 ülkenin temsilcileri Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda’nın Türkiye'deki temsilcilerine Ankara saldırısıyla ilgili bilgi verildi.

Patlamaya ilişkin PKK-PYD bağlantısını ortaya koyan kanıtlar gösterildi.

-*--

Papa Franciscus, Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyetçi başkan aday adayı Trump'ın sözlerine sert bir dille yanıt verdi.

Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan başkanlık seçimi için yarışıyor.  Trump, seçim kampanyasında göçmenlere, Müslümanlara yönelik sert mesajlarıyla büyük tepki çekti. Papa’yı da fazla siyasileşmekle eleştirdi.

Papa Franciscus, bu açıklamalara cevap verdi. Papa, “Köprüler yerine duvarlar kurmayı düşünen insan, Hristiyan değildir. Seçim konusuna girmiyorum. Sadece, bu kişi Hristiyan değildir diyorum.” dedi.

-*--

Türk yazar Feridun Zaimoğlu'na Berlin Edebiyat Ödülü verildi.

Ödül töreni, Berlin Belediye binasında düzenlendi. Yazara ödülünü, Berlin eyaleti Başbakanı Michael Müller verdi.

Zaimoğlu, “Bu ödülü almaktan büyük onur duyuyorum. Kız kardeşim Berlin’de doğdu. Bu sebeple ödül, benim için çok anlamlı.” diye konuştu.

Müller de “Zaimoğlu, önüne çıkan bütün engelleri her zaman aştı. O, düşündüğünü açıkça söyleyen bir yazar.” dedi.

Berlin Hür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peter-Andre Alt ise “Zaimoğlu, çalışmalarıyla Alman edebiyatının gelişmesine önemli katkı sağladı. Bu özelliğiyle Berlin Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü.” İfadelerini kullandı.

Zaimoğlu, ödülle birlikte 30 bin avroluk para ödülü de alacak. Bunun yanı sıra, bir eğitim dönemi boyunca Berlin Hür Üniversitesinde "Konuk Profesörlük" kürsüsünde görev alacak ve öğrencilerle edebiyat alanında atölye çalışmaları yapacak.

-*--ve spor

UEFA Avrupa Liginde Galatasaray, Lazio ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray’ın golünü Sabri, Lazio’nun golünü ise Savic kaydetti.

İki takım arasındaki rövanş maçı, 25 Şubat Perşembe günü Roma’da oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP