Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 24 Şubat 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, "Somali, bizim Afrikalı kardeşlerimizle kurmak istediğimiz ilişkinin sembolüdür. Somali'yle beraber Türk tipi yardım modeli literatürde kabul görür hâle gelmiştir. Uluslararası toplum ve bölge ülkeleriyle iş birliği hâlinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz." şeklinde konuştu.

-*--

Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılı "Yaşam Memnuniyeti Araştırması" sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, mutlu olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 56,3’ten yüzde 56,6’ya yükseldi. Mutsuz olduğunu söyleyenlerin oranı ise yüzde 11,7’den yüzde 11,4’e düştü.

Yaş gruplarına göre ise en yüksek mutluluk oranı yüzde 63,8 ile 18-24 yaş grubu oldu.

Araştırmada evlilerin, bekârlara göre daha mutlu olduğu da görüldü.

-*--

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri Roma Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı.

Geçtiğimiz günlerde Berlusconi hükûmetinin Amerika Birleşik Devletleri tarafından dinlendiği iddia edilmişti.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi konuyla ilgili olarak, “Durumun hızlı şekilde açıklanmasını ve bir sorun varsa çözülmesini bekliyoruz.” dedi.

-*--

Amerikalı çikolata üreticisi Mars, Almanya'daki ürünlerinden birinde plastik çıkmasının ardından bu ülkede üretilen çikolatalarını geri çağırdı.

Mars’tan yapılan açıklamada, son kullanım tarihleri 19 Haziran 2016 - 8 Ocak 2017 arasında değişen ürünlerin bu geri çağırmadan etkileneceği ifade edildi.

Mars, Almanya'da yer alan fabrikasında günde yaklaşık 10 milyon çikolatalı bar üretiyor.

-*--

İngiliz besteci, şarkıcı ve piyanist Anthony Strong, "Cemal Reşit Rey 3. Caz Festivali" kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Strong, konser öncesinde bir açıklama yaptı. Açıklamasında, “Gelecek yıl büyük bir orkestrayla Türkiye'de özel bir konser vermeyi planlıyorum. Konserin gerçekleşmesi için görüşmelerim sürüyor.” dedi.

-*--ve spor

Türk tenisçi Çağla Büyükakçay, Katar Tenis Turnuvası'nın 2. turunda organizasyonun son şampiyonu Çek Lucie Safarova'yı 2-0 yenerek 3. tura yükseldi.

Millî tenisçi, başkent Doha'da düzenlenen turnuvada önemli bir galibiyete imza atıp son 16'ya kaldı. Büyükakçay, bu seviye bir organizasyonda üçüncü tura yükselen ilk Türk tenisçi olmayı başardı.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda İspanya'nın Barcelona takımı, deplasmanda İngiliz ekibi Arsenal'i 2-0 yenerek, rövanş için avantaj sağladı. Goller, Messi’den geldi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP