Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 25 Şubat 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Kayseri’de yaptığı konuşmada, "Türkiye gerek ekonomik gerekse diğer bütün rakamlar itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en güçlü noktasına geldi.” dedi.

Avrupa Birliği ile ilgili de konuşan Bozkır, “Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri 1959 yılında başladı ve 57 yıldır devam ediyor. Avrupa Birliği üyeliği bizim stratejik hedefimiz ve medeniyet projesidir." ifadelerini kullandı.

-*--

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adıyaman'da açıklamalarda bulundu.

Işık konuşmasında, "Esnaflarımız için biz hükûmet programımızda her esnafımıza 30 bin lira kredi imkânı getirdik. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) olarak uygulamalı girişimcilik kursu veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize eğitiminin ardından 50 bin hibe, 100 bin faizsiz kredi imkânı getirdik. Bu sayede de Türkiye'de 30 bin insanımız kendi işini kurmuş oldu." dedi.

-*--

Suriye'de cumartesi günü yürürlüğe girecek ateşkes öncesinde, tarafları ikna çabaları sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin konuyla ilgili, “Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile telefonda görüştüm. Esed ateşkese uyacak, çözüm için iş birliği yapacak.” dedi. Kremlin'in yaptığı açıklamaya göre Esed, ateşkese uymayan grupları ise terörist sayacak.

Esed'in bir danışmanı da hâlâ Moskova'da bulunuyor.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri hükûmeti ile önde gelen bilişim firmaları, terör örgütü DAİŞ'in sosyal medyadaki yazışmalarını yakından takip etme konusunda anlaştı.

ABD Adalet Bakanlığında gerçekleşen toplantıya Apple, Facebook, Twitter, Snapchat, MTV ve Buzzfeed gibi önemli firmaların üst düzey temsilcileri ve hükûmet yetkilileri katıldı.

Toplantıda, DAİŞ militanlarının sosyal medyadaki yazışmalarının açığa çıkarılması ve ilgililere bildirilmesi hususunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Geçen haftalarda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Los Angeles'a giderek söz konusu bilişim firmalarının temsilcileri ile görüşmüştü. Öte yandan bu ay başında Twitter 125 bin terör bağlantılı hesabı kapattığını açıklamıştı.

-*--

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş, Türk zekâ ve strateji oyunu "mangala"yı 5 binden fazla kişiye öğreterek önemli bir çalışmaya imza attı.

Ulaş, “Teknoloji bağımlılığı ile mücadele amacıyla okul, yetiştirme yurtları, cezaevleri ve çeşitli kurumlarla görüşerek dört bin yıllık geçmişi olan oyunu öğretmeye çalışıyorum. Artık insanlar bu geleneksel strateji oyunumuzu hem öğreniyorlar hem de öğretiyorlar. Millî Eğitim'de ve özel sektörde turnuvalar düzenleniyor. Bu yaygınlaşmadan çok memnunum.” dedi.

-*--ve spor

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı, İngiltere temsilcisi Manchester City ile karşı karşıya geldi.

Ukrayna'daki maçı Manchester City 3-1 kazandı. Bu sonuçla İngiltere temsilcisi tur için avantaj yakaladı. Rövanş maçı 15 Mart'ta İngiltere'de oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP