Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 7 Mart 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği Zirvesi için Belçika’ya gitti. Davutoğlu burada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Birliği Dönem Başkanı, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü. Üç lider daha sonra heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmeler yaklaşık 5 saat 45 dakika sürdü. Toplantılarda Suriye'deki gelişmeler, Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik süreci ve bölgesel konular görüşüldü.

-*--

Asya ve Avrupa kıtalarını üçüncü kez buluşturacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde sona gelindi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş, üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun köprüsü. 320 metreden daha yüksek kulesiyle ile de dünyanın en yüksek kulesine sahip asma köprüsü.

3. Boğaz Köprüsü'ndeki son parçanın kaynak işlemi Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

-*--

Katar’ın başkenti Doha'da ilki düzenlenen "Kahvem Kimliğim Fuarı"nda Türk kahvesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Bölgede ilki düzenlenen fuarın açılışına, Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok ve Doha Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Aykaç da katıldı.

Fuarda aralarında Türk kahvesinin de bulunduğu 12 farklı ülkeden kahve çeşitleri tanıtılıyor. Fuarın düzenleyicisi Miras ve Kimlik Derneği yetkilileri, kahvenin dünya medeniyeti ve bütün insanların ortak değeri olduğunu belirtiyor.

Türkiye’yi temsilen fuarda stant açan Yunus Emre Enstitüsü görevlileri, Türk kahve kültürü ve tarihinin yanı sıra Türkiye ve Enstitünün faaliyetleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.

-*--ve spor

Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Fransa'da düzenlenen 5. Akdeniz Açık Yaş Yüzme Yarışları'nda 100 metre kurbağalamada altın madalya kazandı.

Sporcu, turnuvada 50 metre kurbağalamada da gümüş madalya elde etmişti.

-*--

Basketbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı, finalde Galatasaray'ı 69-61 yenen Fenerbahçe kazandı. Daha önce ekip bu kupayı 10 kez kazanmıştı.

-*--

Futbolda ise Fenerbahçe, Süper Lig'in 24. haftasında Akhisar Belediyespor'u 3-0 yendi ve maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP