Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 24 Mart 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Ankara’da görüştü. İki lider, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, “Türkiye-Romanya diplomatik ilişkilerinin 138 yıllık bir geçmişi var. Sayın Cumhurbaşkanı ile pek çok alanda iş birliği konularını görüştük. Biz iki ülke arasındaki dostluk köprülerini güçlendirmeye çalışıyoruz. Romanya'daki Yunus Emre Enstitüleri ile İstanbul'daki Dimitri Kantemir Rumen Kültür Merkezi, ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyor.” diye konuştu.

Romanya Cumhurbaşkanı İohannis ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili siyasi ilişkileri, güvenlik konularını ve ekonomik ilişkileri görüştük. Ekonomik açıdan başarılı iş birliğini genişletmek istiyoruz.” dedi.

-*--

Brüksel'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belli oldu. Teröristin, Türkiye'nin sınır dışı ettiği İbrahim el Bakraoui olduğu bildirildi.

Buna göre Bakraoui, Suriye'ye geçmeye çalışırken Türkiye'de yakalandı ve Belçika'ya teslim edildi. Fakat Belçika tarafından serbest bırakıldı.

Brüksel'de havalimanı ve metro istasyonunu hedef alan terör saldırılarında, 31 kişi hayatını kaybetmiş, en az 260 kişi de yaralanmıştı.

-*--

Bosna Hersek'te 1992-1995 yıllarındaki savaşta ülkedeki Sırpların siyasi liderliğini üstlenen Radovan Karadzic'in yargılandığı davanın kararı bugün açıklanacak.

Karadzic, arasında soykırımın da bulunduğu 11 ayrı suçtan yargılanıyor.

-*--

Bosna Hersek’teki Vijecnica Kütüphanesinin dış cephesine Türk ve Belçika bayrakları yansıtıldı.

Saraybosna'nın en önemli sembollerinden olan kütüphane, Türkiye ve Belçika'ya destek amacıyla iki ülkenin bayraklarının renkleriyle ışıklandırıldı.

Saraybosna Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Skaka, “Türkiye ve Belçika'da yaşanan terör saldırıları konusunda halkı bilgilendirmek ve hayatını kaybedenleri anmak istedik.” diye konuştu.

-*--

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı TİKA, Gazze’de 320 konut inşasını içeren projeye başladı.

Projenin, 2014 yılında İsrail'in Gazze saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için olduğu bildirildi.

TİKA Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz , “Proje, 20 blok halinde 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek konutları içeriyor. Hedef kitlemiz 2014 yılında evsiz kalan Filistinli aileler olacak.” diye konuştu.

-*--ve spor

Futbolda millî maç mesaisi başlıyor.

Türkiye Millî Futbol Takımı, bu akşam İsveç ile Antalya’da karşılaşacak. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırlık amacı taşıyan maç, Türkiye saatiyle 20.45’te başlayacak.

-*--

Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena 11 Nisan’da açılıyor.

Beşiktaş’ın eski İnönü Stadı yerine inşa edilen Vodafone Arena’nın inşaatı tamamlanıyor. Stadyumdaki ilk maç, 11 Nisan’da Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP