Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 6 Nisan 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye-İran-Azerbaycan üçlü toplantısı düzenlendi.

Dışişleri Bakanlarının katıldığı toplantı, İran'ın Ramser kentinde düzenlendi. 3 ülke arasında önemli iş birliği konuları görüşüldü.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Görüşmeler son derece faydalı geçti. 3 ülke bakanı bugün 2 protokol metni imzaladı. Transit taşımacılık, enerji, turizm, kültür ve bölge istikrarı gibi konular da ele alındı.” diye konuştu.

-*--

Azerbaycan- Ermenistan sınırında çatışmalar durduruldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, operasyonlar tarafların rızası ile bitirildi. Azerbaycan, kontrol altına alınan bölgeleri güçlendirme çalışmalarına başladı.

-*--

Panama belgelerinde adı geçen İzlanda Başbakanı David Gunnlaugsson istifa etti.

Gunnlaugsson, erken seçime gidilmesini talep etmiş, ancak bu talep İzlanda Cumhurbaşkanı Grimsson tarafından reddedilmişti. Gunnlaugsson, baskılara dayanamayarak istifasını sundu.

Panama belgelerinde İzlanda Başbakanı ve eşinin, sahip oldukları şirket hisselerini yasa dışı şekilde gizledikleri iddia edilmişti.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir federal mahkeme, petrol şirketi BP hakkında rekor bir ceza kararı verdi. Mahkeme kararına göre, çevreye verilen zararın karşılanması için BP, 16 yılda toplam 20,8 milyar dolar ödeyecek.

BP’nin 2010'da Meksika Körfezi'ndeki çalışmalarında çıkan yangında 11 işçi hayatını kaybetmişti. 3 ay süren petrol sızıntısında bir doğa felaketi de meydana gelmişti.

-*--

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), acil sağlık ihtiyaçları için 2.2 milyar dolarlık yardım çağrısı yaptı.

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward, "Dünyada sağlık harcamaları tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Üstelik durum daha da kötüye gidiyor." açıklamasını yaptı.

DSÖ verilerine göre, 30 ülkedeki 79 milyon kişinin acil tedaviye ihtiyacı bulunuyor.

-*--ve spor

ULEB Avrupa Basketbol Kupası’nda yarı final heyecanı devam ediyor.

Galatasaray, yarı final rövanş maçında İspanya'nın Gran Canaria takımına konuk olacak. Karşılaşma Türkiye saati ile 22.30’da başlayacak.

İki takım arasındaki ilk maçı Galatasaray 14 sayı farkla kazanmıştı.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk maçları dün oynandı.

Barcelona, Atletico Madrid’i 2-1 mağlup etti. Atletico Madrid de sahasında Benfica’yı 1-0 mağlup etti ve yarı final için avantaj sağladı.

Turnuvada bu akşam, Wolfsburg – Real Madrid ve Paris St. Germain – Manchester City maçları oynanacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP