Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 7 Nisan 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz. 

-*--

Hakkari Yüksekova'da PKK'ya yönelik operasyon yürüten güvenlik güçleri, Dilekli köyünde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu ve çocuklarla futbol oynadı. 

İlçenin 8 mahallesinde operasyonları 24 gündür sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşların zarar görmemesi için özveri gösteriyor. Şu ana kadar bin 500’ü aşkın vatandaşın güvenli şekilde tahliyesi sağlandı. 

-*--

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mehmet Görmez, yayımladığı mesajında, "İslam dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması, rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması için Cenab-ı Mevla'ya niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. 

-*--

Rusya, Kırım'da baskılarını sürdürüyor. 

Kırım Tatar halkının lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım’daki son durumla ilgili bilgi verdi. Rus yönetiminin yarımadada Kırım Tatar halkına yönelik baskıları sürdürdüğünü belirten Kırımoğlu, Kırım Tatarlarına ait 200 civarında ev, okul ve camiye Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin baskın düzenlediğini ve yarımadada çoğu Tatar 22 kişinin de kayıp olduğunu ifade etti.   

-*--

Ermenistan ateşkesi bozdu. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında operasyonların durdurulmasına dair anlaşmaya rağmen Ermenistan ordusunun ateşkesi bozduğunu açıkladı. Açıklamada, temas hattında bulunan Goranboy yakınındaki Azerbaycan mevzilerinin yoğun ateşe tutulduğu, Azerbaycan tarafının ateşkese uyduğu ve henüz saldırılara karşılık vermediği belirtildi.    

-*--

Suriyeli yetimlerin hayat hikâyeleri beyaz perdeye yansıyacak. 

"Kar" adlı filmiyle 2008 yılında Cannes Film Festivali'nde ödül alan Bosnalı yönetmen Aida Begic, Suriyeli yetimlerle ilgili bir filmin hazırlıklarına başladığını söyledi. Begic şöyle konuştu: Savaşın en acı hislerini, unutulmuşluğunu bilen birisi olarak, Suriye'deki savaşın bir an önce durması için dua ediyorum. Bu noktada da herkesin bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum.” 

-*--

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Cusup Balasagın Milli Üniversitesi’nde Türkçe Öğretim Merkezi açıldı. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği'nin desteğiyle kurulan Türkçe Öğretim Merkezi'nin açılışında ayrıca, üniversite ve Büyükelçilik Eğitim Müşavirliği arasında 5 yıl süreli eğitim ve bilim konularında işbirliğini ön gören protokol imzalandı.

 -*-- ve spor 

Galatasaray finalde sayın dinleyiciler. 

ULEB Avrupa Basketbol Kupası yarı final rövanş mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray Odeabank, İspanya deplasmanında karşılaştığı Gran Canaria’ya 94-81’lik skorla mağlup olmasına karşın adını finale yazdırdı. Temsilcimiz, bu kupada finale yükselen ilk Türk takımı oldu. 

Galatasaray, finalde Fransa temsilcisi Strasbourg ile karşılaşacak. 

-*--

"Ekolojik stat" yüzde 99 hazır. 

Sivas'ta 3 yıl önce yapımına başlanan, 27 bin 532 kişi kapasiteli ‘Türkiye'nin ilk ekolojik stadı’nda inşaatın yüzde 99’unun tamamlandığı bildirildi.

 -*--

Glasgow Rangers yeniden İskoçya Premier Lig'de. 

İskoçya 2. Futbol Ligi'nin bitimine 4 hafta kala en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 17'ye çıkaran Glasgow Rangers, 4 sezon sonra yeniden İskoçya Premier Lig'e yükseldi. 

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP