Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 13 Nisan 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Hükûmet, dokunulmazlık teklifini Meclis’e sundu.

AK Parti, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliği teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Teklif, Anayasa'ya geçici bir madde eklenmesini öngörüyor.

-*--

Genç çiftçilere hibe desteği…

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 330 bin genç çiftçiye 30’ar bin liralık destek verecek. Bu destekten kırsal alandaki 18-40 yaş arası çiftçiler yararlanabilecek. Bu projeyle, tarımsal üretim ve hayvancılığa katkı sağlanması hedefleniyor.

-*--

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye ve sığınmacı krizi hakkında konuştu.

Merkel, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ile bir görüşme yaptı. Görüşmeden sonra ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Merkel, "Sığınmacı sorununa siyasi bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu hem Türkiye, hem de Avrupa Birliği’nin çıkarına olur. Sığınmacı hareketinin yasallaştırılması ve yükün paylaşılması önemli. Türkiye, büyük bir yük taşıyor.” dedi.

-*--

El Cezire Amerika kapandı.

Katar merkezli El Cezire grubu, Amerika’daki televizyon kanalını kapattı. El Cezire Amerika, 3 yıldır yayın yapıyordu. Kanalın kapanmasıyla yaklaşık 700 medya çalışanı işsiz kaldı. Yetkililer kanalın kapatılmasına, Amerika’daki medya pazarında karşılaşılan ekonomik güçlükleri gerekçe gösterdi.

-*--

Teoman’dan anlamlı klip…

Teoman "Limanında" isimli yeni şarkısına çektiği klipte Suriyeli mültecilerin dramını anlattı.

Klipte, Suriye'yi terk eden bir çiftin, sırasıyla Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Yunanistan'a yaptıkları yolculukları ve bu yolculuklar aracılığıyla mültecilerin acı dolu hayatları konu ediliyor.

-*--

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde 2 bin yıllık mezar odası bulundu.

Mezar odasının Roma dönemine ait olduğu bildirildi. Kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu alan arkeolojik park olarak düzenlenecek.

-*--ve spor

Halterde Türkiye'ye 3 altın madalya…

Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkekler 69 kiloda Türkiye'yi temsil eden Daniyar İsmayilov, 3 altın madalya kazandı. İsmayilov, koparmadaki 155, silkmedeki 178 ve toplamdaki 333 kiloluk kaldırışlarıyla 3 kategoride de altın madalyanın sahibi oldu.

-*--

Fenerbahçe, Real Madrid'e şans tanımadı.

Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe, İspanya'nın Real Madrid takımı ile karşılaştı. Ülker Sports Arena'daki maçta Fenerbahçe, turnuvanın son şampiyonu Real Madrid’i 75-69 yendi ve seride 1-0 öne geçti.

 

-*--

Millî boksörlerimiz çeyrek finalde.

Samsun'da düzenlenen Avrupa Boks Olimpiyat Elemeleri'nde İbrahim Gökçek, Volkan Gökçek, Mehmet Nadir Ünal ve Seyda Keser, çeyrek finale yükseldi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP