Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Nisan 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

‘Torba kanun’ tasarısı Meclis’ten geçti.

Tasarı; "zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesi" gibi konularda düzenlemeler içeriyor.

-*--

Başbakan Davutoğlu liderlerle görüşüyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 13. zirvesi için Türkiye'ye gelen liderlerle çeşitli görüşmeler yapıyor.

Davutoğlu şu ana kadar Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Filistin Devlet Başkanı Abbas, Bosna Hersek Devlet Konseyi Başkanı İzzetbegoviç ve Kırım Tatar halkının lideri Kırımoğlu’yla görüştü.

-*--

Japonya'da 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Japonya'nın güneybatısındaki depremde en az 9 kişi öldü, 860 kişi yaralandı. Depremde yaralananlar bölgedeki 3 hastaneye kaldırıldı. Maşiki kentinde ise yaklaşık 20 ev zarar gördü.

-*--

Arap Birliği'nden tutuklu Filistinlilere destek…

Arap Birliği, 17 Nisan Filistinli Esirler Günü dolayısıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Tutuklu Filistinliler meselesinin uluslararası arenaya taşınması ve İsrail’in ihlallerinden dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması” çağrısında bulunuldu.

İsrail hapishanelerinde şu an 480'i çocuk, 68'i kadın ve 6'sı milletvekili olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

-*--

Çöpler 422 milyon liraya dönüştü.

Türkiye’de geçen yıl yaklaşık 8 milyon kişiye ait, 152 bin ton ambalaj atığının geri dönüşümü yapıldı ve bu sayede ekonomiye 422 milyon liralık katkı sağlandı.

-*--

“Dokunulabilir Matematik” sergisi Türkiye'de sayın dinleyiciler…

Matematiği 7’den 70'e herkese ‘dokunarak’ öğretmeyi amaçlayan “Dokunulabilir Matematik” sergisi, İzmir'de açıldı. Sergi daha önce Amerika'dan Güney Kore’ye dünyanın birçok ülkesini gezmişti.   

Ziyaretçiler, bu sergide yap-boz oynayacak, köprüler kuracak, bulmaca oyunlarında ‘kafa yoracak’, bilye yarışı izleyecek, sabun zarları oluşturacak ve bunları yaparken matematik ile uğraşacak. Sergi, 28 Nisan’a kadar açık kalacak.

-*--ve spor

Türk Hava Yolları Avrupa Basketbol Ligi çeyrek finali ikinci maçında, Fenerbahçe Real Madrid'i 100-78 yendi ve seride durumu 2-0'a getirdi. Fenerbahçe serinin üçüncü maçını 19 Nisan Salı günü İspanya'da oynayacak.

-*--

Ünlü oyuncu basketbola veda etti.

Los Angeles Lakers'ın yıldızı Kobe Bryant, son maçını Utah Jazz’a karşı oynadı. Kobe, Lakers’ın 101-96 kazandığı maçta 60 sayı attı ve 20 yıllık kariyerine son verdi. NBA tarihinin en iyi basketbolcularından biri olan Kobe, kariyerini 33 bin 643 sayıyla tüm zamanların en skorer 3. oyuncusu olarak tamamladı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP