Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 21 Nisan 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı ülkelerden 23 Nisan Çocuk Şenliği için Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi.

Erdoğan, “Türkiye’ye gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sevincini paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek millî bayram. İyi ki buradasınız. Çocuklar yalansız, hesapsız sevginin adıdır.” diye konuştu.

-*--

Körfezin iki yakası bugün birleşiyor.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün son parçasının montajı bugün törenle yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılması bekleniyor. Köprü, İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek.

-*--

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Akdeniz'de 500 göçmeni taşıyan bir geminin batmış olabileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, geçen hafta batan bir gemiden kurtarılan 41 kişiden alınan bilgilere göre, yaklaşık 500 kişi hayatını kaybetti. Bu facianın son 1 yılda yaşanan en büyük trajedi olduğu belirtildi.

-*--

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki sığınmacı kararlarını görüştü.

Alman Parlamenter Anette Groth, “Türkiye, Ürdün ve Lübnan büyük özverilerle mültecilere kapılarını açtı. Avrupa ise ahlaki açıdan çok kötü bir duruş sergiledi.” dedi.

Hollandalı raportör Tineke Strik ise “22 bin kişiye söz verilmesine karşın sadece 4 bin sığınmacı Avrupa'ya yerleştirildi.” diye konuştu.

-*--

Meksika'da petrokimya tesisinde patlama meydana geldi. Olayda 3 kişi öldü, 105 kişi yaralandı.

Kimyasal sızıntı riskine karşı, bölgede 2 binden fazla insan tahliye edildi ve 6 beldede eğitime ara verildi.

-*--

Türkiye en yaşlı sahafını kaybetti.

Ankara'da yaklaşık 70 yıldır sahaflık yapan Turgut Koraltan vefat etti. Kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Koraltan için, yıllarca çalıştığı Olgunlar Sokak'ta tören düzenlendi.

-*--ve spor

Türkiye Kupası yarı final ilk maçları dün oynandı.

İlk mücadelede Çaykur Rizespor’la Galatasaray Rize’de karşılaştı. Galatasaray, rakibini 3-1 yendi ve rövanş için avantaj sağladı.

Yarı finalin diğer maçında ise Torku Konyaspor’la Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Konyaspor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP