Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 26 Nisan 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'na katılmak için bulunduğu Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya geldi. İki lider, enerji alanındaki iş birliğini güçlendirme konusu ile Dağlık Karabağ'da yaşanan son gelişmeleri görüştüler.

-*--

"Torba Kanun" yürürlüğe girdi.

Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşası, Kanal İstanbul, 15 bin polis alınması ile ilgili konularda düzenlemeler içeren 6704 sayılı kanun Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

-*--

Çernobil felaketinin 30'uncu yıldönümü!

Dünyanın en büyük nükleer felaketinin üzerinden 30 yıl geçti. Ukrayna’nın başkenti Kiev’e 110 kilometre uzaklıktaki santralde 26 Nisan 1986’da meydana gelen kazanın sonuçları, uluslararası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Radyasyon yayma riski süren santral, 2065 yılına kadar devam etmesi beklenen çalışmalarla tamamen ortadan kaldırılacak.

-*--

Fecr’de Türkiye rüzgârı!

İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen 34. Uluslararası Fecr Film Festivali'nde 49 ülkeden 64 filmin gösterimi yapıldı. Festivalin Dünya Sineması bölümünde iyi yönetmen ödülünü "Abluka" filmiyle yönetmen Emin Alper aldı. Festivalde geçen yıl en iyi film ödülünü ise “Kar Korsanları” filmiyle yine bir Türk yönetmen Faruk Hacıhafızoğlu kazanmıştı.   

-*--

Selçuklu Mezarlığı'nın 'Ortofoto Haritası' çıkarıldı.

Bitlis'in Ahlat ilçesinde dünyanın en büyük İslam mezarlıklarından biri bulunuyor. Bitlis Eren Üniversitesince yürütülen çalışmalarla, Selçuklu Meydan Mezarlığı'nın "Vaziyet Planı" ve "Ortofoto Haritası" çıkarıldı. İnsansız hava aracı yardımıyla çekilen 500 fotoğraf birleştirilerek bir harita oluşturuldu. Bu haritayla yerli ve yabancı ziyaretçiler mezarlık hakkında bilgi sahibi olacak.

-*--

'İçinizdeniz' sergisi sanatseverlerle buluştu.

Fotoğraf sanatçısı Eyüp Şeker’in İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı yararına düzenlediği ‘İçinizdeniz’ sergisi İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Elde edilen gelirlerin Vakfa bağışlanacağı sergi, 6 Mayıs'a kadar görülebilecek.

-*--ve spor                                                                                        

Galatasaray şampiyonluk peşinde!

Galatasaray Odeabank, ULEB Avrupa Basketbol Kupası finalinin rövanşında yarın Fransa'nın Strasbourg takımıyla karşılaşacak. Rakibiyle deplasmanda yaptığı ilk müsabakayı 4 sayı farkla kaybeden sarı-kırmızılı ekip, yarınki maçı 5 sayı farkla kazanırsa şampiyon olacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak maç saat 20.00'de başlayacak.

-*--

İtalya’da şampiyon Juventus oldu.

İtalyan Birinci Futbol Ligi’nde Napoli, deplasmanda Roma'ya yenilince, Juventus 32. lig şampiyonluğunu ilan etti. Juventus, bu şampiyonlukla üst üste 5’inci, lig tarihindeki 32. lig şampiyonluğunu kazandı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP