Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Nisan 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Dışişleri Bakanlığı, Kırım Meclisinin yasaklanmasını kınadı.

Rus mahkemesi Kırım Tatar Milli Meclisi’ni aşırıcı örgüt kapsamına almış ve faaliyetlerini yasaklamıştı. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bu kararı hem Kırım Tatar toplumuna karşı yürütülen sistematik ve kolektif baskının, hem de yarımadada yaşayanların temel hak ve özgürlüklerine vurulmakta olan darbelerin yeni bir tezahürü olarak teessüfle karşılıyor ve kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

-*--

Ekvador'da heyelanlar yardımları engelliyor.

Ekvador'daki depremde büyük yıkıma uğrayan kuzey sahil kesimi, heyelanlar nedeniyle de zor günler geçiriyor. Bölgeye ulaşmakta geciken yardımlar, özellikle sağlık alanında ciddi mağduriyetlere yol açıyor. Heyelanlardan dolayı kapanan yollarda 7 kilometreyi bulan kuyruklar oluşuyor.

-*--

Mısır'da 25 Nisan eylemleri sırasında 423 kişi gözaltına alındı.

Mısır'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a bırakılmasını protesto etmek amacıyla önceki gün gösteriler düzenlendi. İsviçre merkezli Uluslararası Adalet Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, gösteriler sırasında çeşitli kentlerde toplam 423 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

-*--

Antalya'da 9 yeni müze açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kentte 9 yeni müze açılacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi "Kent Müzesi, Türk ve İslam Medeniyetleri Müzesi, Nekropol Müzesi, Evrenseki Yörük Müzesi, Sinema Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi, Doğa Temalı Eğlence Merkezi", Kültür ve Turizm Bakanlığı ise Etnografya Müzesi ve Mevlevihane'yi Antalya’ya kazandıracak. Ayrıca Antalya Müzesi de yenilenecek.

-*--

'Eskizlerden Tablolara Sultan Abdülaziz Resim Sergisi' Paris'te açıldı.

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz'in eskizleri ve bu eskizler temel alınarak oluşturulan yağlıboya tabloların yer aldığı serginin açılışı, Paris’teki Frederic Moisan Galerisi'nde yapıldı.

Sergi, Başbakanlık Tanıtma Fonu ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle, Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlendi.

-*--

Selçuklu eserleri Metropolitan Müzesi'nde sergilenecek.

ABD'nin New York kentindeki dünyaca ünlü Metropolitan Müzesi, bugün itibarıyla Selçuklu dönemine ait 270 eserin yer aldığı "Saray ve Kozmos: Selçukluların Yükselme Dönemi" sergisine ev sahipliği yapacak. Selçukluların 11. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar ürettiği eserler 50 farklı koleksiyon ve müzeden getirildi.

-*--ve spor

Olimpiyat meşalesini bir sığınmacı taşıdı.

Brezilya'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyatları'nın başlangıcını simgeleyen geleneksel olimpiyat meşalesi, Yunanistan'da bir sığınmacı tarafından taşındı. Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinde bir patlama sonrası sağ bacağını kaybeden ampute yüzücü İbrahim el-Hüseyin, meşaleyi Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos'un elinden aldı.

-*--

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 3. etap geride kaldı.

Bu etapta 111 sporcu, Aksaray-Konya kara yolu güzergâhındaki yaklaşık 160 kilometrelik parkuru, Selçuklu dönemine ait tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin arasından geçerek tamamladı. Etabı Alman sporcu Andre Greipel kazandı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP