Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 28 Nisan 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Bursa'da terör saldırısı gerçekleştirildi.

Bursa'da tarihi Kapalıçarşı ve Ulu Camii’ye yakın noktada dün saat 17.26’da bir patlama meydana geldi. Saldırıda, canlı bomba olduğu belirtilen bir kadın öldü, 13 kişi yaralandı. Bursa Valisi Münir Karaoğlu yaptığı açıklamada “Hayati tehlikesi olan yaralımız yok.” dedi.

-*--

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zagreb’de.                           

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan’daki resmî temaslarda bulundu. Erdoğan önce Hırvatistan'da İslamiyet'in resmî bir din olarak kabulünün 100. yıl dönümü törenine katıldı. Daha sonra Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki konuşmasında, Türkiye’yle Hırvatistan arasındaki kültürel iş birliği açısından çok farklı bir ana şahitlik ettiklerini ifade etti. Yunus Emre Enstitüsünün iki ülke arasında kültürel alışverişi artırarak dostluğu pekiştireceğini vurguladı.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Katar seyahati öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, Bursa'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin "Bu terör saldırıları, terörle mücadele konusundaki kararlı tutumumuzdan bizi geri döndürmeyecektir. Terör faaliyetlerine karşı en kararlı, ilkeli ve etkin tutumu sergilemeye devam edeceğiz." dedi.

-*--

Rus savaş uçağı Halep'te hastane vurdu.

Rus ordusuna ait bir savaş uçağı, Halep'te muhaliflerin denetimindeki Kudüs Sahra Hastanesi’ne saldırdı. Saldırıda, aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetti, 62 kişi yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

-*--

SpaceX, Mars'a ilk uzay aracını 2018'de gönderecek.

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, Mars'a ilk uçuşunu 2018'de yapmayı planlıyor. Şirketin kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, "Kızıl Ejderha adlı uzay aracını 2018'de Mars'ın yüzeyine indirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

-*--ve spor

Galatasaray Odeabank Eurocup şampiyonu oldu sayın dinleyiciler.

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası finali rövanş karşılaşmasında Fransa'nın Strasbourg ekibini 78-67 yenerek şampiyon oldu. Sarı-kırmızılı ekip bu şampiyonlukla gelecek sezon THY Avrupa Ligi'ne katılma hakkını da elde etti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP