Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Mayıs 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ziyaret etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Toplumumuzun tümünü temsil eden, 78 milyonun huzuru ve güvenliği için çaba sarf eden Silahlı Kuvvetlerimizin varlığı geleceğimizin en önemli teminatlarındandır." dedi.

-*--

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Paris'te düzenlenen Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry (Con Keri) ile görüştü.

Toplantıda, dost ve müttefik ülkelerin DAİŞ terörüyle mücadele konusunda yapılabilecekleri konuşuldu.

-*--

İsrail'den Gazze'ye 1 ayda 26 saldırı…

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne bu ay içerisinde 26 top ve füze saldırısı düzenlediği ve bölgeye 8 defa ateş açtığı bildirildi.

-*--

Çin’in güneyinde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlarda 9 kişi öldü, 3 kişi ise kayıp. 

Şiddetli yağışların etkili olduğu bölgelerde elektrik kesintisi, su taşkınları ve küçük çaplı toprak kaymaları meydana gelirken, 2 bine yakın ev de hasar gördü.

-*--

Irak'ta intihar saldırısı…

Diyala ilinin merkezi Bakuba ilçesinde bomba yüklü bir araçla intihar saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

-*--

Münih'te bıçaklı saldırı…

Almanya'nın Münih kentindeki bir tren istasyonunda, bıçaklı bir saldırgan çok sayıda kişiyi yaraladı. Saldırıda yaralananlardan 4 kişinin durumu ağır. 

-*--

'Sur'da tarihi eserler restore edilecek.

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, Vakıflar Haftası dolayısıyla Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki etkinlikte bir konuşma yaptı. Evsen konuşmasında "Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait 10 eserin restorasyon çalışmalarını en kısa zamanda başlatıyoruz.” dedi.

 -*--

Asırlık ağaçlar 'kitap' açtı.

14 Mayıs’ta başlayacak 8. Kocaeli Kitap Fuarına vatandaşların dikkatini çekmek amacıyla, Hürriyet ve Cumhuriyet caddeleri arasındaki yürüyüş yolundaki asırlık çınar ağaçlarına Türk ve dünya klasiklerinden 2000 kitap asıldı. Fuarda yerli ve yabancı 270 yazar, 500'ün üzerinde söyleşi ve panelde okurlarıyla buluşacak.

-*--ve spor

Fenerbahçe şampiyonluk yarışında yara aldı.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 2-1 kazandı. Bu sonuçla Fenerbahçe'nin, lider Beşiktaş'la arasındaki puan farkı 6'ya çıktı.

-*--

Torku Konyaspor'dan tarihi galibiyet!

Spor Toto Süper Lig'de bu hafta Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek 3 puan daha kazanan Torku Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'ne direkt gruplardan katılma hakkını kazandı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP