Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Mayıs 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Avrupa Parlamentosu, AB Komisyonu'nun Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesi konusundaki tavsiye kararını görüştü.

Konuyla ilgili olarak AB Konseyi Başkanı Hollandalı Jeanine Hennis-Plasschaert konuştu. Plasschaert, “3 milyon sığınmacıyı barındıran Türkiye, desteğimizi hak ediyor. Biyometrik pasaportların kullanılması aynı zamanda Schengen ve AB sınırlarını daha iyi korumamıza yarayacak. Vize muafiyeti, iki tarafın da menfaatinedir.” dedi.

-*--

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya gençleri ile buluşacak.

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın final programı 15 Mayıs Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı program için son hazırlıklarını yapan Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu, farklı sürprizlere imza atmaya hazırlanıyor.

-*--

Türk Kızılayı’ndan Irak'a insani yardım…

Türk Kızılayı, Irak'ın Kerkük kentindeki Telaferli Türkmenlerine battaniye, terlik ve hijyen malzemesi yardımında bulundu.

-*--

Dünyanın en büyük mülteci kampı Dadaab kapanıyor.

Kenya’da bulunan kamptaki Somalili mültecilerin ülkelerine dönmeleri için 10 milyon dolar fon ayrıldığı açıklandı. Kenya İçişleri Bakanı Joseph Nkaissery’nin yaptığı açıklamada, Kenya halkının güvenliği amacıyla kampın kapatılmasına karar verildiği ifade edildi.

-*--

Yemen'de suikast girişimi…

Yemen'in doğusundaki Hadramevt 1. Askeri Bölge Komutanı Tümgeneral Abdurrahman el-Halili'nin konvoyuna bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. El-Halili'nin sağ kurtulduğu saldırıda, 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. 

-*--ve spor

Olimpiyatların ev sahibi değişmeyecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Zika virüsü tehdidine rağmen 2016 Rio Olimpiyatları'nın planlandığı gibi Brezilya'da düzenleneceğini açıkladı. En büyük spor organizasyonu olan Olimpiyatlar, 5-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

-*--

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Almanya'daki Kicker Dergisi’ne röportaj verdi. Terim, röportajda 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki hedeflerini anlattı. Fatih Terim, "2008 ile bugün arasında büyük farklar var. Ben hocalık anlamında çok yeni şeyler öğrendim. 2008’de elde ettiğimiz üçüncülük, benim için yeterli değil." ifadelerini kullandı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP