Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 13 Mayıs 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Hakkari Çukurca'da teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı.

Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopteri ise teknik bir arızadan dolayı düştü. Helikopterde bulunan 2 pilot da şehit oldu. Bölgede operasyonlar devam ediyor. 

-*--

6 bin engelli kamuda istihdam edilecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, engellilere yönelik yürütülen faaliyet kapsamında Serdivan ilçesinde yapılan simit fırınının açılış töreninde konuştu.

Süleyman Soylu konuşmasında, “2002'de kamuda çalışan 5 bin 777 engellimiz mevcuttu. Bugün tam yüzde 753 artışla birlikte bu sayı 43 bin 959'a ulaşmıştır. Temmuz sonu itibarıyla Allah nasip ederse 6 bin engelli vatandaşımızı kamuda istihdam edeceğiz." dedi.

-*--

Sağlık Bakanlığı personel alacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarına 2016 yılı içerisinde Kamu Personeli Seçme Sınavı alımı ile 27 bin 268 personel istihdamı sağlanacağı bildirildi.

-*--

Cibuti'de yeni hükümet kuruldu.

Cibuti Başbakanı Abdulkadir Kamil Muhammed, aralarında İçişleri, Dışişleri, Maliye ve Ekonomi Bakanlarının bulunduğu 13’ü eski 12’si yeni bakandan oluşan yeni kabinesini açıkladı. Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, hükümeti kurma görevini yeniden Başbakan Muhammed'e vermişti.

-*--

'Gölgenin Tasarımı' sergisi bugün açılıyor.

UNESCO'nun, ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ seçtiği Orhan Kurt'un Karagöz tasvirlerinin yer aldığı ‘Gölgenin Tasarımı Sergisi’, bugün İstanbul'da sanatseverlerle buluşuyor. 86 yaşındaki Karagöz ustası Kurt'un Karagöz tasvirleri, 27 Mayıs'a kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde sergilenecek.

-*--

Diyarbakır'da 50 bin öğrenci kitapla buluşuyor.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, "Kayapınar Okuyor Projesi" kapsamında 50 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine kitap dağıtımına başlandı. Proje öğrencilere kitap okumayı sevdirmeyi, velileri kitapla tanıştırmayı ve kitabı ailenin vazgeçilmezi hâline getirmeyi amaçlıyor.

-*--

Dünyanın en yaşlı insanı öldü.

Dünyanın en yaşlı insanı olan Amerikalı Susannah Jones, 116 yaşında hayata veda etti. Jones, 1899'da Alabama eyaletindeki Montgomery kenti yakınlarında küçük bir çiftlikte dünyaya geldi.  Yakınları, Jones'un insan sevgisi ve cömertliği sayesinde uzun bir ömür sürdüğünü kaydetti.

 -*--ve spor

Türk basketbolu Avrupa'da 4. kupanın peşinde!

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'de yer alacak Fenerbahçe, erkek basketbolunda Türkiye'ye 4. Avrupa kupasını getirmek için mücadele edecek. Sarı-lacivertli takım, kupayı kazanması durumunda, Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza atacak. Fenerbahçe, dörtlü finalin ilk maçında İspanyol rakibi Laboral Kutxa'yla bugün saat 22.00’de karşılaşacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP