Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında “İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir." ifadelerini kullandı.

-*--

Nusaybin'den acı haber…

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen dünkü operasyonda bir askerimiz şehit oldu.

-*--

Suriyelilere 'aile' eğitimi!

Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye'ye gelen sığınmacılara verilen "aile" eğitimleri yaygınlaştırılıyor. "Aile Eğitim Programı", 2016 sonuna kadar 10 kampta daha verilecek.

-*--

Azerbaycan ordusu, 2 bin hektardan fazla araziyi Ermenistan işgalinden kurtardığını duyurdu.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalarda, Azerbaycan ordusunun Ağdere, Fuzuli ve Cebrayıl illerindeki stratejik öneme sahip yükseklik ve araziler işgalden kurtarıldı.

-*--

Esed'in uçakları Humus'u vurdu.

Suriye ordusuna ait savaş uçağı, muhaliflerin kontrolünde bulunan Humus’un kuzeyindeki Rastan’a hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu aynı aileden 13 sivilin öldüğü bildirildi.

-*--

Ukrayna'dan Kırım Tatarları için çağrı…

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım Tatarının sürgün edildiği 1944 trajedisinin tekrarlanmasını önlemek için uluslararası topluma Rusya Federasyonu’na baskı yapmaya çağırdı.

-*--

Leonardo Da Vinci'nin icatlarının yer aldığı "Leonardo Da Vinci'nin Dünyası-Makineler" isimli sergi, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde ziyarete açıldı. Sergide Leonardo Da Vinci'nin uçuş, müzik, mimari ve mekanik üzerine 20 tasarımı yer alıyor.

-*--

Giresun'da milattan sonra 4. yüzyıldan itibaren kullanıldığı tahmin edilen, kayalıklara oyulmuş Meryem Ana Kaya Kilisesi, ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Şu anda haftada 2 gün ziyaret edilebilen kilise, çevre düzenlemesinin ardından her gün ziyaret edilebilecek.

-*--

Mert Can Mertoğlu’nun ilk uzun metrajlı filmi "Albüm" Cannes’da eleştirmenlerden ödül bekliyor.

Cannes Film Festivali paralelinde Fransız Film Eleştirmenleri Birliği'nin organize ettiği "Eleştirmenler Haftası" etkinliğin etkinliğinin ödül töreninin 20 Mayıs'ta yapılması planlanıyor.

-*--ve spor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı devam eden Sivas ve Eskişehir stadyumlarında sona yaklaşıldı, iki stadın da gelecek sezona yetiştirilebilmesi için çalışmalar hızlandı.

-*--

Avrupa Tekvando Şampiyonası bugün İsviçre'de başlıyor.

Montrö kentindeki şampiyona 22 Mayıs'ta sona erecek. 45 ülkeden 400 sporcunun katılacağı şampiyonada Türkiye'yi 25 tekvandocu temsil edecek.

-*--

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Müzahir Sille, 85 yaşında hayata veda etti.

Sille, milli takım formasıyla 1960 Roma Olimpiyat Oyunları'nda 62 kiloda Türkiye'ye altın madalya kazandırmıştı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP