Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 23 Mayıs 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Binali Yıldırım AK Parti'nin 3. Genel Başkanı oldu.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, AK Parti Genel Başkanlığı için yapılan seçim sonuçlandı.

Genel Başkanlığa, 1405 delegenin oyuyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım seçildi.

-*--

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurma görevini Yıldırım'a verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti’nin yeni Genel Başkanı Yıldırım'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, Yıldırım'ı 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdi.

-*--

Liderler, Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da!

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile 60’a yakın devlet ve hükümet başkanı, Dünya İnsani Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul’a geldi.

Küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı zirve, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla İstanbul Kongre Merkezinde bu sabah başladı.

-*--

Suriye'de Mart 2013'ten bu yana rejim güçleri ile Rus uçaklarının düzenlediği saldırılarda 102 sivil savunma personeli hayatını kaybetti.

Suriye'de saldırıların ardından gerekli acil müdahalenin sağlanması ve ihtiyaçların karşılanması amacıyla kurulan sivil savunma teşkilatı, ilk olarak Mart 2013'te İdlib'de faaliyetlerine başlamıştı.

-*--

Mısır'da milletvekillerine ilginç yasak…

Mısır Meclis Başkanı Ali Abdulal Mısır’da yaşanan ekonomik krizle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Abdulal açıklamada, "Konu ülkenin para politikası olduğunda hiçbir milletvekili konuşmamalı. Bu talimata uymayanlar disiplin kuruluna sevk edilecek" ifadelerini kullandı.

-*--

Sri Lanka'da sel ve sele bağlı heyelanlar sonucunda 92 kişi hayatını kaybetti. Heyelanın vurduğu merkezlerden biri olan Kegalle'deki kurtarma çalışmalarına ordu da destek veriyor.

-*--

Çin'de şiddetli yağışlar can ve mal kaybına yol açtı.

Çin'in güney bölgelerindeki şiddetli yağışlarda 10 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayıp. Sellerden 1 milyonun üzerinde kişi olumsuz etkilenirken, 2 bine yakın ev ve 60 bin hektar ekili tarım arazisi zarar gördü. Şiddetli yağışların neden olduğu ekonomik kaybın ise 152 milyon dolar olduğu açıklandı. Çin Meteoroloji İdaresi, şiddetli yağışlar nedeniyle sellerin devam edeceği uyarısını yaptı.

-*--ve spor

İşviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen 22. Avrupa Tekvando Şampiyonası’nın son gününde milli sporcu Nafia Kuş, finalde Büyük Britanyalı rakibiyle altın madalya mücadelesi verdi. Finalde 5-4 yenilen Nafia Kuş, Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı.

-*--

Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Galatasaray Odeabank!

Spor Toto Basketbol Ligi çeyrek final üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, sahasında Pınar Karşıyaka'yı 77-62 yenerek, seriyi 2-1 kazandı ve yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP