Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Haziran 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uganda ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “54 Afrika ülkesinin tamamında büyükelçilik açmak istiyoruz. Uluslararası platformlarda Afrika'nın sesi olmaya çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu yapısının değişmesi gerekiyor. Dünya, buradaki beş daimi üyeye bağlı kalamaz.” dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Hüseyin Özgürgün’le birlikte Kıbrıs Genç Televizyonu'na konuk oldu.

Yıldırım, “KKTC hükûmeti ile bakış açımızda hiçbir fark yok. Kendileriyle 3 yıllık bir mali protokol imzaladık. Bizim meselemiz Kıbrıs halkının mutluluğu, geleceği ve güvenliği.” ifadelerini kullandı.

-*--

Gazze'de ablukaya karşı sessiz eylem…

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka çocuklar tarafından sessizce protesto edildi.

Gösteriyi düzenleyen Rande Suverki, "Gazze, 10 yıldır kuşatma altında. Burada korkunç bir insani durum yaşanıyor. Bu eylemle sesimizi dünyaya duyuruyoruz." diye konuştu.

-*--

Fransa'nın en büyük işçi konfederasyonu CGT, nükleer santral ve enerji sektöründe de grev kararı aldı. Grevde, hükûmet binaları ve işverenler örgütü hedef alınacak. Bu binaların elektrik ve gazının kesilmesi çağrısı yapıldı.

Sendikalar ve işçi örgütleri, hükûmetin yeni çalışma tasarısını uzun süredir protesto ediyor. Tasarı 8 Haziran'da Senato'da görüşülecek.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin Los Angeles kentinde bir üniversiteye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganlar hâlen yakalanamadı.

Ülkede son 6 yılda 100'den fazla kişi okullarda silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

-*--

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 44. İstanbul Müzik Festivali başladı.

Festival, İstanbul'un tarihî mekânlarında seçkin orkestra ve solistleri müzikseverlerle buluşturuyor. 24 Haziran'a kadar sürecek festival, bu yıl Shakespeare'in "Eğer müzik aşkın gıdasıysa, durmadan çalınız" dizeleriyle yola çıkıyor.

-*--ve spor

Amerika Ulusal Basketbol Ligi NBA'in 70. finalinde Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors karşılaşacak.

Serinin ilk maçı Cuma günü sabaha karşı oynanacak.

-*--

Sezonun ikinci büyük tenis turnuvası Fransa Açık'ta kadınlarda Serena Williams, erkeklerde Novak Djokovic çeyrek finale yükseldi.

Turnuvaya bugün 4. tur ve çeyrek final mücadeleleriyle devam edilecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP