Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 13 Haziran 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Mardin'de terörle mücadele eden güvenlik güçlerini ziyaret etti.

Bakan Kaya, Ankara'da engelli çocukların hazırladığı hediyelerle Sevgi Evlerinde kalan kimsesiz çocukların yazdığı mektupları güvenlik güçlerine verdi. Emniyet görevlileri Türkiye'nin her yerinden gelen mektup ve hediyelerin kendilerine moral verdiğini ifade etti.

-*--

Türkiye Diyanet Vakfı ve Türkiye’den Afrika ülkelerine yardım götüren sivil toplum kuruluşlarının yaptığı yardımlar, Afrika insanının yüzünü güldürüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Batı Afrika sorumlusu Vugar Akifoğlu yaptığı açıklamada, “Her yıl ramazan ayında Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu yıl Ramazan ayı vesilesiyle 88 ülkeye gıda yardımı götürdük.” dedi.

-*--

Suriye rejimi ve Rus ordusuna ait savaş uçakları Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki İdlib'e hava saldırısı düzenledi.

İlk belirlemelere göre saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 21 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı. Enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Rusya ve rejim güçleri uzun süredir İdlib ve kırsalında sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırıyor.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) gece kulübünde silahlı saldırı…

Amerika’nın Orlando kentinde yaşanan en az 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi de yaralandı. FBI  saldırıyı “terör eylemi” olarak değerlendirdi. IŞİD'e yakın Amaq ajansı, saldırıyı örgütün üstlendiğini duyurdu.

-*--

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani,  Tahran'da din adamlarına verdiği iftar yemeğinde konuştu.

Ruhani konuşmasında, "Devleti din adamlarıyla özdeşleştiren halk, din adamlarının iktidar imkânlarını maddi ve manevi olarak adilane kullanmaları beklemektedir. Bugün, din adamları, halkın isteklerini dile getirmeli, toplumun ve özellikle gençlerin kültürel ihtiyaçlarına cevap vermelidir." ifadelerini kullandı.

 -*--

Türkiye'de 2015 sonu itibarıyla sivil havacılık sektörünün cirosu 23,4 milyar dolar, sektörde istihdam edilen personel sayısı ise 191 bin 716 oldu.

Türkiye'de iç hatlarda uçuş yapılan nokta sayısı 2015 itibarıyla 55'e, dış hatlarda ise 112 ülkede 261'e yükseldi. Yolcu sayısında da dikkat çekici bir artış yaşandı. Havayolunu kullanan toplam yolcu sayısı, geçen yıl 181,4 milyona ulaştı.

-*--ve spor

A Millî Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ilk maçında Paris’te Hırvatistan ile karşılaştı.

Hırvatistan maçı Luka Modric’in 41. dakikadaki golüyle 1-0 kazandı.

Turnuvada dün oynanan diğer maçlarda ise şu skorlar alındı:

Polonya: 1 – Kuzey İrlanda: 0

Almanya: 2 – Ukrayna: 0

-*--

Spor Toto Basketbol Ligi final serisinde Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 80-72 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi. Serinin altıncı maçı bugün Ülker Sports Arena'da oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP