Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 15 Haziran 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Millî Günü dolayısıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e tebrik mektubu gönderdi.

Erdoğan mesajında, “Rus halkını milletim adına tebrik ediyorum. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin hak ettiği seviyeye yükselmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

-*--

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü DAİŞ'e ait 17 hedef vuruldu. İlk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hâle getirildi.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Orlando’da 49 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili yaptığı açıklama yaptı. Obama, “Saldırıyı herhangi bir yabancı terör grubunun yönlendirdiğine dair bir bilgi yok. Bir tehdidi farklı bir isimle tanımlamak onu yok etmiyor. Bu siyasi bir dikkat dağıtmadır.” dedi.

-*--

Fransa’nın başkenti Paris'te, sendikaların çağrısıyla protesto düzenlendi. Yürüyüş sırasında göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Olaylarda 40 kişi yaralandı, 60'tan fazla kişi de gözaltına alındı.

Ülke genelinde yapılan ve yapılması planlanan grevler ise demiryolu ve havayolu ulaşımıyla çöp toplama merkezlerini etkilemeye devam ediyor. Sendikalar ve işçi örgütleri, hükûmetin çalışma yasa tasarısını geri çekmesini, aksi hâlde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

-*--

Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında “Türkiye Burslusu Öğrencilere Türkçe Yeterlik Sınavı” yarın gerçekleştirilecek.

Türkiye çapında 32 şehir 48 sınav merkezinde eş zamanlı gerçekleştirilecek olan sınava Türkiye burslusu 3 bin öğrenci katılacak. 

-*--ve spor

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda Portekiz ile İzlanda 1-1 berabere kaldı.

Mücadeleyi Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Portekizli Luis Nani, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin 600. golünü attı.

Dün oynanan diğer maçta Macaristan Avusturya’yı 2-0 mağlup etti. Goller ikinci yarıda Ádám Szalai ve Zoltán Stieber’den geldi. Macaristan Millî Takımı'nın 40 yaşındaki kalecisi Gabor Kiraly da şampiyona tarihindeki en yaşlı futbolcu unvanını kazandı.

-*--

Basketbolda Kadınlar 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda Türkiye, ilk maçında Arjantin'i 66-38 yendi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş maçtan sonra açıklama yaptı. Akkaş, “Arjantin gibi önemli bir takımla oynadık. Maçı önemli bir sayı farkıyla bitirdik. Bundan sonraki iki maçımızı da kazanarak, sorunsuz bir şekilde Rio olimpiyatlarına katılmak istiyoruz.” dedi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP