Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Haziran 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye-Suriye sınırında bazı Suriyeli sivillere ateş açıldığı iddiaları hakkında konuştu. Bilgiç, “Türk güvenlik güçleri hiçbir sivilin ölümüne sebep olmamıştır. Türkiye olarak yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalışanlara hukuki çerçevede müdahale ediyoruz. ” dedi.

-*--

ASELSAN-Sikorsky iş birliğiyle geliştirilen yüksek teknolojili sistemler, pek çok ülkenin tercihi olan Kara Şahin hava aracının standart konfigürasyonuna dâhil oldu.

Gelecek 20 yıl boyunca dünya genelinde satılacak S-70i Kara Şahin helikopterinin önemli bir kısmı, haberleşme, navigasyon ve görüntüleme sistemleri başta olmak üzere ASELSAN’ın elektronik aksamlarını içerecek.

-*--

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, zorunlu sebepler nedeniyle 2015 yılında yerlerinden olanların sayısının en yüksek seviyelere ulaştığına dikkati çekti. Rapora göre, geçen yıl 5 milyondan fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı ve zorla yerlerinden edilenlerin sayısı 65,3 milyona ulaştı.

-*--

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2. hafta geride kalırken ülkede grevler hız kesmeden devam ediyor. Sendikalardan yapılan açıklamada, Air France pilotlarının 24-27 Haziran arasında greve çıkacağı duyuruldu. Pilotların geçtiğimiz hafta da greve gitmeleri nedeniyle şirket 40 milyon Avro zarara uğramıştı.

Ülkede tartışmalara neden olan yeni çalışma yasa tasarısı, toplu taşıma, havacılık, çöp gibi birçok sektörde greve gidilmesine neden oldu.

-*--

Endonezya'nın Orta Cava bölgesinde birkaç gündür süren şiddetli yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında ölenlerin sayısı 35'e çıktı. 14 kişinin yaralandığı olayda 25 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

-*--

Nevşehir kent merkezindeki Nevşehir Kalesi çevresinde arkeolojik çalışmalar devam ediyor.

Buradaki yer altı şehrinde daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihî kiliseye ulaşılmıştı. Bu kez de 5 veya 6. yüzyıla tarihlenebilen kayadan oyma manastıra rastlandı.

Yer altı şehrinin bir bölümü gelecek yıl ziyarete açılacak.

-*--ve spor

Amerika Ulusal Basketbol Ligi NBA’de şampiyon belli oldu.

Cleveland Cavaliers, 3-3 eşitlikle girilen final serisi son maçında Golden State Warriors'ı 93-89 yenerek tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandı.

LeBron James, kariyerinde 3. kez final serisinin en değerli oyuncusu seçildi.

-*--

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) A Grubu'nda, Fransa ile İsviçre 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla Fransa gruptan lider, İsviçre ise ikinci olarak çıktı.

Gruptaki diğer karşılaşmada Arnavutluk, Romanya'yı 1-0 yendi ve ikinci tura çıkma şansını devam ettirdi. Romanya ise şampiyonaya veda etti.

-*--

2016 Rio Olimpiyatları'nda mücadele edecek A Millî Kadın Basketbol Takımı'nın rakipleri belli oldu.

Brezilya'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek olimpiyat oyunlarında millîlerimiz A Grubu'nda Fransa, Japonya, Brezilya, Avustralya ve Belarus'la eşleşti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP