Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 21 Haziran 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından mesaj yayımladı.

Yıldırım, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz." ifadesini kullandı.

-*--

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Amerikalı oyuncu Angelina Jolie, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında konuştu.

Kerry, dünya genelinde mülteci sayısındaki artışa dikkat çekti, “Bütün mültecileri tek bir ülkede toplasak dünyanın en kalabalık 22. ülkesi olacak.” diye konuştu.

Jolie, "İnsanlar eşit doğmuştur ve herkes eşit haklara sahiptir. Bazı insanların diğerlerinden daha değerli olduğunu düşünmek demokratik ülkelere yakışmaz." ifadesini kullandı.

-*--

Mısır Havayolları Şirketi, 19 Mayıs’ta Akdeniz'e düşen Paris-Kahire uçağında bulunan yolcuların yakınlarına geçici ödeme yapacak.

Ödeme kararının, uçağın düşmesinden şirketin sorumlu olduğu anlamına gelmediği, olayla ilgili soruşturmaların sürdüğü de bildirildi.

-*--

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), "Gönül Coğrafyası Kültür Buluşmaları" etkinliğiyle ramazan ayı boyunca geleneksel sahne sanatlarını Balkan halklarıyla buluşturarak ramazan kültürünü eski coşkusuyla yaşatıyor. Etkinlik kapsamında, geleneksel Türk tiyatrosundan ortaoyunu, meddah, aşuk ve maşuk, hacivat-karagöz gibi oyunlar ile kukla gösterileri, halk oyunları, semazen gösterisi sergileniyor, Türk sanat müziği dinletisi yapılıyor.

Makedonya'da 8 Haziran'da başladığı yolculuğunu Üsküp'te noktalayan tır, Kosova, Arnavutluk ve Bosna Hersek'i de ziyaret edecek.

-*--ve spor

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'nda, Slovakya ile İngiltere 0-0 berabere kaldı.

Bu sonuçla İngiltere grupta ikinci sırayı aldı. Slovakya ise grubu üçüncü sırada tamamladı ve ikinci tur için umudunu devam ettirdi.

Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Galler ise Rusya'yı 3-0 yendi ve grubunu lider tamamlayarak bir üst tura çıktı. Rusya ise şampiyonaya veda etti.

-*--

Turnuvada D Grubu'nda mücadele eden Türkiye A Millî Futbol Takımı ise bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.  Mücadele, Türkiye saati ile saat 22.00'de başlayacak.

-*--

Türkiye A Millî Kadın Basketbol Takımı oyuncularıları Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin en iyi 5'ine seçildi.

En iyi 5'te yer alan diğer oyuncular ise Çin'den Ting Shao, Fransa'dan Endy Miyem ve İspanya'dan Sancho Lyttle.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP