Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 27 Haziran 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, şehit aileleriyle bir araya geldiği iftar yemeğinde konuştu. Yıldırım, “Millete ve milletin değerlerine sahip çıkıyoruz. Hükûmet olarak ülkenin gücüne güç katmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türkiye - İsrail ikili ilişkilerinin normale dönmesi hakkındaki mutabakat sonuçlandı.

Anlaşmayla İsrail, tarihinde ilk kez yabancı bir devletten özür diledi. Ayrıca Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul etti. Bununla birlikte Gazze’ye insani yardım yapılmasının yolu da açılmış oldu.

 -*--

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı - İhvan, Rusya'nın El-Kuriye ilçesine düzenlediği saldırıda 70 kişinin öldüğünü duyurdu.

İhvan tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın vakum ve fosfor bombasıyla düzenlediği saldırıya uluslararası toplumun hiçbir tepki göstermediği ifade edildi.

-*--

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, DAİŞ'in elinde tuttuğu Felluce kentinin tamamen geri alındığını belirtti. Kentin kurtarılmasıyla DAİŞ'e büyük bir darbenin vurulduğunu ifade eden İbadi, Iraklılara seslenerek zaferin kutlanması için caddelere çıkılmasını istedi.

-*--

Kars ile Ermenistan arasında yer alan ve birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için "dünya kenti" olarak nitelendirilen Ani ören yeri, barındırdığı kültürel zenginlikle yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Kurulduğu günden bu yana 23 medeniyete ev sahipliği yapan Ani, bu medeniyetlere ait mimari eserlerle dikkat çekiyor. Ani, sahip olduğu kültürel değerlerle UNESCO'nun "Dünya Miras Listesi"ne girmeye de aday.

-*--ve spor

90. Gazi Koşusu’nu “Graystorm” kazandı.

Veliefendi Hipodromu'ndaki yarışta birinci olan "Graystorm"un sahibi Ahmet Güzelocak'a kupayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verdi.

-*--

69. Balkan Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, toplam 26 madalya kazanarak 256,5 puanla takım hâlinde birinci oldu. Romanya'nın Piteşti kentinde gerçekleştirilen ve iki gün süren organizasyonda, Romanya ikinci, Yunanistan ise üçüncülüğü aldı.

-*--

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda dün 3 maç oynandı.

Fransa, İrlanda Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Belçika, Macaristan'ı 4-0 mağlup etti ve çeyrek finalde Galler'in rakibi oldu.

Günün son maçında ise Almanya, Slovakya’yı 3-0 yendi ve tur atladı.

Turnuvada bugün İtalya-İspanya ve İngiltere-İzlanda maçları oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz. 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP