Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 29 Haziran 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde dün akşam saatlerinde terör saldırısı meydana geldi. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi de yaralandı.

-*--

Türk Hava Yolları, dün akşam saatlerinde yaşanan terör saldırısının ardından durdurulan uçak seferlerinin yeniden başladığını duyurdu.  Açıklamada, yolcuların oluşabilecek aksaklıklara karşı güncel uçuş bilgilerini takip etmeleri istendi.

-*--

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik mutabakat iki ülke tarafından imzalandı. Metnin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçiler atanacak.

-*--

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB'den ayrılma kararı alan İngiltere'nin çıkış sürecini yakın bir gelecekte başlatması gerektiğini bildirdi. Tusk, “Çıkış sürecinin bir an önce başlatılması tüm AB üyelerini ilgilendiriyor. Birlikten çıkmayı düzenleyen 50. maddenin de hemen yürürlüğe konulmasını istiyoruz.” dedi.

-*--

Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısını protesto etmek için ülke genelinde grevler sürüyor. Bu kapsamda Eyfel Kulesi, bir günlüğüne turistlerin ziyaretine kapatıldı.

Ülke genelinde 5 Temmuz’da tekrar protesto çağrısında bulunan sendikalar ve işçi örgütleri, hükûmetin tasarıyı geri çekmesini, aksi hâlde geri adım atmayacaklarını söylüyor.

-*--

"1. İstanbul Arapça Kitap Fuarı" 18 Temmuz'da İstanbul Fuar Merkezi'nde açılacak.

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek olan fuara 15 farklı Arap ülkesinden 200'den fazla yayıncı katılacak. Fuarda Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve Suriye gibi ülkelerden 30 konuşmacı seminer verecek.

-*--ve spor

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 1 numaralı seri başı ABD'li Serena Williams, ilk tur maçında İsviçreli Amra Sadikovic'i 2-0 yendi.

Diğer bir maçta korta çıkan milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay ise Fransız Caroline Garcia'ya 2-0 yenilerek elendi.

Büyükakçay, Fransa Açık'ta ana tabloya kalarak büyük turnuvalarda teklerde mücadele eden ilk kadın sporcu olarak Türk tenis tarihine geçti.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP