Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Temmuz 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye ve Avrupa Birliği, vize serbestisi konusunu ele aldı. Taraflar, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik konusunu neticelendirmek için yeni bir toplantı hususunda mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, görüşmede, "Vize serbestisi çok önemli. Ama terörle mücadele bizim için hayati bir konu. Sırf vize serbestisi için güvenlik ve terörle mücadele gibi bir konuda taviz vermemiz mümkün değil." dedi.

-*--

Putin Türkiye kararnamesini imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye yönelik tur satışı ve kiralık uçuşları kapsayan yaptırımların kaldırılmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

-*--

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında hayata geçirdiği "dev projelerden" Osmangazi Köprüsü hizmete açıldı.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek projenin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 6 dakikada geçilebilecek.

-*--

Gazzeli çocuklar çifte bayram yapacak.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “İyilik Gemisi ile Gazze’ye yardım malzemelerinin yanı sıra çocuklara oyuncak ve bayramlık giysi de göndereceğiz.” dedi.

Yardım gemisi bugün Mersin Limanı’ndan Aşdod Limanı’na hareket edecek.

-*--

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Roma Türk Film Festivali, “Annemin Yarası” filmiyle açıldı.

Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin, “Barbarlara karşı en iyi yanıt kültür ve sanatla verilebilir. Bu, Türk ve İtalyan halklarını birbirine yaklaştıran bir etkinlik. İtalyan halkı Türkiye ile çok kuvvetli bir dayanışma sergiledi.” diye konuştu.

-*--ve spor

EURO 2016 çeyrek final ilk maçında Polonya ile Portekiz karşılaştı. Normal süresi 1-1 sona eren maçı penaltılarla Portekiz 5-3 kazandı ve yarı finale yükseldi.

Karşılaşma öncesi Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Turnuvada bugün Galler ile Belçika yarı finale yükselme mücadelesi verecek.

-*--

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Büyük Britanyalı Andy Murray ile tek kadınlarda Polonyalı Agnieszka Radwanska üçüncü tura yükseldi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP