Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 21 Temmuz 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye’de 3 ay süreyle olağanüstü hâl (OHAL) ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuştu. Erdoğan “Olağanüstü hâl sıkıyönetim değildir. Darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tamamen temizlenmesi için 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “OHAL kesinlikle demokrasi, hukuk ve özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacı taşımaktadır.” dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL kararını sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım mesajında, "Alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir. Meydanlara inin, meydanı bırakmayın. Çağrımıza verilen cevap darbenin önlenmesinde en büyük gücümüz olmuştur." görüşüne yer verdi.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Türkiye'nin 81 kentinde demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Türk halkı siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak sivil toplum kuruluşları, sanatçıları,  hatta sığınmacıların da dâhil olduğu büyük bir katılımla Türkiye’ye yapılan bu hain girişime karşı tepkisini göstermeye devam etti.

-*--

Fransa’da OHAL 6 ay uzatıldı. Fransa Senatosu, Nice kentindeki terör saldırısı sonrası olağanüstü hâl uygulamasını Ocak ayı sonuna kadar uzattı.

Uygulamayla mahkeme kararı olmaksızın ev ve iş yerlerinde aramalar yapılabilecek. İdari yetkiyle şüpheli görülen yerlerdeki bilgisayar ve telefonlardaki veriler incelenebilecek.

-*--

Rus jetleri Suriye’nin kuzeybatısında yönetim karşıtlarının kontrolünde yer alan İdlib'de yerleşim alanlarını bombaladı. Saldırıda 15 sivil hayatını kaybetti, 34'ü yaralandı.

Saldırıda Suriye Kızılayına ait bir bina da hedef alındı.

-*--ve spor

Osmanlıspor Avrupa sınavında…

UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turu rövanşında Osmanlıspor Moldova'nın Zimbru takımıyla karşılaşacak. 2-2 sona eren ilk maçın rövanşı bu akşam Ankara’da saat 21.00'de başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP