Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 1 Ağustos 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran askerlerden 11’i yakalandı.

Olayın ardından 37 darbeci asker Marmaris’te ormanlık alana kaçmıştı.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, yurdun dört bir tarafında tutulan demokrasi nöbetleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde de on binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor.

Külliye’deki alanda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “15 Temmuz akşamı, Kurtuluş Savaşı’nın ruhu yaşandı. Devlet millet el ele, bu mücadeleyi sürdürdük ve Türk Milleti dünyaya demokrasi dersi verdi." ifadelerini kullandı.

-*--

Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkler, “Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi” için Almanya'nın Köln kentinde bir araya geldi.

FETÖ 'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanların yanı sıra Paris ve Münih'teki saldırılarda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Yaklaşık 100 derneğin desteklediği mitingde Almanca ve Türkçe olarak darbeyi kınayan, demokrasiye ve demokratik kurumlara destek veren ortak bir bildiri metni okundu.

-*--

Suriyeli muhalifler, "Halep kuşatmasını kırma" adıyla büyük bir operasyon başlattı. Operasyona Fetih Ordusu ile Halep'in Fethi Ordusu’na bağlı birlikler katılıyor.

-*--

Mısır ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Refah kentinde bulunan silah ve mühimmat deposunu hedef alan bir hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda 46 kişi yaşamını yitirdi.

-*--

Almanya’nın Münih kentinde 22 Temmuz’daki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 3’ü Türkiye vatandaşı 9 kişi, devletin zirvesinin katıldığı törenle anıldı.

Burada konuşan Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, “Teröristlerin amacı korku yaymak ve toplumsal birlikteliği ortadan kaldırmak. Onlara teslim olmayacağız. Bizi de nefrete zorlamalarına izin vermeyeceğiz.” dedi.

-*--

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Kriminal Soruşturma Departmanı binasına eş zamanlı bombalı ve silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 15 kişi yaşamını yitirdi.

-*--ve spor

Dünya Ralli Şampiyonası'nın (WRC) Finlandiya'da düzenlenen 8. ayağını, Citroen Abu Dabi Total takımının Büyük Britanyalı pilotu Kris Meeke kazandı. Şampiyonanın 9. ayağı, 18-21 Ağustos'ta Almanya'da düzenlenecek.

-*--

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 12. yarışı Almanya Grand Prix'sinde birinciliği Lewis Hamilton kazandı. Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu üst üste 4. kez kürsünün zirvesine çıktı. Sezonun 13. yarışı Belçika Grand Prix'si 28 Ağustos'ta yapılacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP