Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 2 Ağustos 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüştü.

Görüşmede Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin müttefiki ABD’nin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tutumunu açık ve kararlı biçimde sergilemesinin önem taşıdığını ifade etti. Yıldırım ayrıca, FETÖ mensuplarının en kısa sürede Türkiye'ye iadesi konusundaki beklentilerini yineledi.

-*--

Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi hakkında basın toplantısı düzenledi.

Şen konuşmasında, "FETÖ, halk arasında tabanı olmayan, sosyal ve dini maskeyle yasal kılıf altında devlet kurumlarına sızarak, demokrasiyi yok ederek sapkın bir anlayışla diktatörlük tesis etme peşinde. Türkiye’nin müttefiki ve stratejik ortağı olan ABD’nin FETÖ elebaşını en kısa zamanda iade etmesi Türk halkının temel ve acil beklentisidir." dedi.

-*--

Türkiye'de 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ABD’nin hemen her eyaletinde siyaset, kültür, ticaret ve eğitim alanında yüzlerce vakıf ve kuruluşu yönetiyor.

Amerika’daki akademisyenler, gazeteciler, bürokratlar, siyaset çevreleri ve iş adamlarıyla irtibat halinde olan terör örgütü; söz konusu vakıf, dernek ve kurumları New York'taki Ortak Değerler Birliği (Alliance for Shared Values) ve başkent Washington’daki Türk Amerikan Birliği (Turkic American Alliance) adlı çatı kuruluşları altında toplamış durumda.

-*--

Suriye ordusuna ait askeri helikopterden İdlib'in Serakib kasabasına 'klor gazı' içerikli varil bombalarıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda 10 kişi yaralandı.

Öte yandan, Suriye'de geçen ay düzenlenen saldırılarda bin 557 sivil hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan aylık raporda, ülkede çok sayıda savaş suçu işlendiği kaydedildi ve saldırıların yüzde 90'ının sivilleri hedef aldığı belirtildi.

-*--

Meksika'nın başkenti Meksiko'nun doğusundaki Popocatepetl Yanardağı yeniden faaliyete geçti.

Volkanik kraterden püsküren kayaların yaklaşık bin metre çapında bir alana savrulduğu bildirildi.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP