Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 3 Ağustos 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meksika televizyonunda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  

Erdoğan, Gülen'in iade sürecine ilişkin, "Biz sizden bir teröristi istiyorsak, o teröristi bize vermelisiniz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından Türkiye'de Olağanüstü Hâl (OHAL) ilan edilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alınması konusunda ise, "Biz bir darbeyle karşı karşıyayız. Türkiye’de demokrasiye bir darbe yapılıyor ve bu darbe neticesinde burada 238 şehidimiz var. Şu ana kadar Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, bunların hiçbiri Türkiye’ye özel temsilcilerini göndermediler." ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, özel bir televizyon kanalında darbe girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz’da erken tedbir alınabilseydi mesele bu noktaya gelmeyebilirdi. İstihbaratın daha sağlıklı işlemesini sağlamak için yeniden yapılandırmaya gidiyoruz. Darbe girişimini gerçekleştirenler hukuk çerçevesinde en ağır şeklide cezalandırılacaklar.” dedi.

-*--

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleşen "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi"nin demokrasi şölenine dönüştüğüne dikkati çekti.

Yeneroğlu, “Tüm baskı ve kısıtlamalara rağmen vatandaşlarımız, büyük bir özveri göstererek darbe girişimine karşı bir duruş sergiledi. Bugünden itibaren hepimizi daha büyük sorumluluklar beklemektedir." dedi.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası demokrasiye sahip çıkma adına yurt genelinde meydanlarda toplanan vatandaşların “demokrasi nöbeti” sürüyor.

Türk halkı yapılan bu hain saldırıya tepkisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde de sürdürüyor. Dün gerçekleştirilen nöbette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarla bir araya geldi. Erdoğan, daha güçlü demokrasi adına nöbete devam eden vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

-*--

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’deki hastanelerin ve sivil altyapının tahrip edilmesinden rahatsızlık duyduğunu açıkladı.

BM, çatışmanın tüm taraflarına, uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan hakları hukuku altındaki yükümlülüklerine uyulmaları konusunda çağrıda bulundu.

-*--

UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Çin’in meşhur Toprak Askerleri'ne ait 170 parça ABD’nin Chicago kentindeki The Field Müzesi’nde sergileniyor.

8 Ocak 2017'ye kadar açık kalacak olan sergide geçen yüzyılın en büyük arkeolojik keşiflerinden kabul edilen Terrakotta Ordusu’nun yapım süreci detaylarıyla anlatılıyor.

-*-- ve spor

Uluslararası Bisiklet Birliği, Türkiye'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu 2017 Dünya Turu takvimine dâhil etti.

Marmara Turu adıyla 1963 yılında başlayan ve 1965 yılından beri uluslararası düzeyde Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 2017'de 53. yılını kutlayacak.

-*--

UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu rövanşında 5 karşılaşma yapıldı.

Azerbaycan ekibi Karabağ, Çek rakibi ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.  Ligin üçüncü ön eleme turu rövanş maçları yarın oynanacak 10 karşılaşmayla tamamlanacak.

Ligdeki temsilcimiz Fenerbahçe ise deplasmanda Monaco ile karşılaşacak. Maç 21.45’te oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP