Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 10 Ağustos 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’da görüştü. Liderler, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Erdoğan konuşmasında, "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve arkasındaki güçlerin, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri bugün çok daha iyi anlaşılıyor. Bölgesel konularla ilgili olarak Türkiye-Rusya-Azerbaycan üçlü mekanizmanın kurulmasına da olumlu bakıyoruz." dedi.

Putin ise “Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemden ileriye gitmek istiyoruz. Ayrıca inşaat sektöründeki iş birliğini yeniden canlandırmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, 7 Ağustos günü İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ni değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, “7 Ağustos, tarihî bir gün, bir milat, bir dönüm noktası oldu.  O gün, Abdülhamit Han da oradaydı, Mustafa Kemal de oradaydı, Mehmet Akif Ersoy da oradaydı, Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı, Cumhurun reisi, başkomutan oradaydı. Biz hepimiz oradaydık, CHP'si, MHP'si, onların saygıdeğer genel başkanları, parti mensupları oradaydı. Orada hepimiz İstanbul kadar muhteşemdik. Hiçbir ihanet şebekesi ve terör örgütü, Türkiye'nin birliğini, beraberliğini bozamaz." diye konuştu.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş, “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi, Türkiye’yi işgale hazırlama projesidir. Cumhuriyet tarihimizin en karanlık, en zor virajını atlattık. FETÖ örgütüyle irtibatı olan herkesin bunun hesabını vermesi lazım. ABD de demokratik standartlarında samimi ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i Türkiye’ye vermek durumundadır.” şeklinde konuştu.

-*--

FETÖ’nün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından ilk günden beri devam eden “demokrasi nöbeti” bugün Ankara’da sona eriyor. Millî iradeye sahip çıkan başkentliler nöbetin 26. gününde büyük bir miting gerçekleştirecek.

Yeni adıyla Kızılay Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitingde, bir kez daha birlik, dayanışma ve demokrasiye vurgu yapılacak.

-*--

Birleşmiş Milletler'in (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Stephen O'Brien, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) konuştu.

O'Brien, “Suriye’de güvenlik durumu daha da kötüye gidiyor. Yaklaşık 2 milyon sivil büyük bir insani risk altında bulunuyor. BM, Halep’e acil yardım için haftada 48 saatlik insani ateşkes sağlanmasını istiyor." dedi.

-*--ve spor

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye ilk madalyasını kazandı.

Millî halterci Daniyar İsmayilov, erkekler halter 69 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Altın madalya ise Çinli halterci Shi Zhiyong'un oldu.

-*--

A Millî Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki üçüncü maçında Japonya'yı 76-62 yendi. Millî takım, bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Millîlerimiz dördüncü maçında 11 Ağustos Perşembe günü TSİ 18.15'te Belarus ile karşılaşacak.

-*--

Süper Kupa Real Madrid'in oldu. UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid, uzatmaya giden maçta Sevilla'yı 3-2 yenerek kupayı müzesine götürdü.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP