Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 18 Ağustos 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz bu kanlı girişimin faili olan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile tüm dünyada büyük bir mücadele yürütüyor. 21 Temmuz tarihinde FETÖ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki terör örgütleri listesine eklenmiştir. Biz bu tavrın diğer dost ve kardeş ülkeler tarafından örnek alınmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Akıncı ise Kıbrıs meselesinin çözümüne ilişkin müzakere sürecini değerlendirdi. Akıncı, “Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı, Ada'da adil, kalıcı ve kapsamlı bir çözümden yanadır. Biz bu yolda her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu çabaların hedefi, Ada'da yeni ve yaşanabilir iki kesimli, iki toplumlu bir ortaklığın bu yıl içerisinde tesis edilmesidir.” dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, TRT’ye açıklamalarda bulundu. Yıldırım, ikinci bir darbe ihtimaline karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, “Darbeyi bastırdık ama bunun baş aktörü olan terör örgütünün bağlantıları henüz tamamıyla ortaya çıkmış değil. Böyle bir tehlike söz konusu.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, diplomasi alanında çalışmalarını sürdüren gazete, televizyon ve bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Kurtulmuş, “Uluslararası camiaya anlatılması gereken iki şey var. Hiçbir devlet, içinde bu kadar mikrop varken yaşayamaz. Dolayısıyla bu mikropların tamamının temizlenmesi gerekiyor. İkincisi, darbeyle yapılmak istenen en temel hedef istikrarı ortadan kaldırmaktı. Irak ve Suriye’de yapılan Türkiye’ye yapılmaya çalışıldı. Bütün imkânlarımızla Türkiye'de tam manasıyla demokrasiyi ortaya koyacak adımları atacağız." değerlendirmelerinde bulundu.

-*--

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesini içeren uluslararası anlaşma tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu.

Anlaşmaya göre İsrail, 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan Mavi Marmara olayı sırasında yakınlarını kaybeden ailelere 20 milyon dolar tazminat ödeyecek.

-*--

Suriye’deki muhalifler, stratejik öneme sahip Çobanbey beldesini terör örgütü DAİŞ’ten geri aldı.

Çıkan çatışmalarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi ve DAİŞ’e ait 3 bomba yüklü araç da imha edildi.

-*--

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da düzenlenen yarışmada Avrupa Müzik Akademisi bu yılki "Beethoven Ödülü"nü, Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı tenor Arda Doğan'a verdi.

-*--ve spor

Rio 2016 atletizm erkekler 200 metrede millî sporcu Ramil Guliyev finale kaldı. Final koşusu yarın TSİ ile 04.30’da.

-*--

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 2016-2017 sezonu yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Avrupa'nın en gözde liglerinden biri olan La Liga'da bu sezon Türk futbolunu, Barcelona'da forma giyen Arda Turan ve Deportivo'ya yeni transfer olan Emre Çolak temsil edecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP