Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Ağustos 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini kabul etti.

Erdoğan konuşmasında, “Türkiye, birbirleriyle yakın ilişki içinde bulunan terör örgütlerinin ortak saldırıları altında. Son saldırılar demokrasi nöbetlerine karşı yapılmış misilleme saldırılar. FETÖ ile PKK’nın, DAİŞ’in hiçbir farkı yok. Şehitlerimizin ve yaralılarımızın kanları asla yerde kalmadı, kalmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yönelik yapılan terör saldırısından sonra bölgede incelemelerde bulundu.

Yıldırım, “FETÖ, iddiasını kaybetti, görevi PKK’ya devretti. Şehitlerimiz, yaralılarımız var ama bir başka gerçek daha var; hiçbir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bu milleti asla ve asla hiçbir terör örgütü teslim alamayacak." dedi.

-*--

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK tarafından Van ilinde gerçekleştirilen saldırı sonrası incelemelerde bulundu.

Ala, “Terör örgütü yıllardır bölge insanına sıkıntı yaşatıyor. Hiç kimse Türkiye'ye diz çöktüremeyecek. Bizim teröristlere terk edilecek ülkemiz yoktur.” diye konuştu.

-*--

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı anlaşması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Merkel, “Sığınmacıların ülkelerin terk etme nedenlerinin önlenmesi gerekiyor. Köken ülkelerle konuşmak, oralara kalkınma yardımları sunmak zorundayız. Türkiye ile yaptığımız gibi insanların, ülkelerinin yakınında, insana yaraşır koşullara sahip olmaları için mültecilere yardım sağlamak zorundayız.'' dedi.

-*--

Avrupa Birliği (AB), yıl sonuna kadar Türkiye'den almayı vadettiği yaklaşık yüz bin sığınmacının sadece yüzde birini üye ülkelere yerleştirdi.

AB Komisyonunun İnsani Yardım ve Krizlerden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, "Verilen sözün gerisinde kaldık. Tüm tarafların, tüm alanlarda verdiği sözleri yerine getirmesi gerekiyor." açıklamasını yaptı.

-*--ve spor

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu ilk maçları, oynanan 21 karşılaşmayla tamamlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundan elenerek yoluna Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, konuk ettiği İsviçre'nin Grasshoppers takımını 3-0 mağlup etti.

Türk takımlarından Osmanlıspor, deplasmanda Danimarka'nın Midtjylland ekibini 1-0 yendi. Medipol Başakşehir ise evinde Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e 2-1 yenildi.

UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş müsabakaları, 25 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP