Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 31 Ağustos 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen yemekte konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizim şeref madalyalarımızdır. Onların fedakarlığı sayesinde bugün burada olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Millet olarak, binlerce yıllık bir devlet geleneğine, maddi manevi boyutlarıyla muhteşem bir medeniyet birikimine sahibiz. Yüce dinimizin değerlerini istismar eden FETÖ ve DAİŞ gibi örgütlere karşı uyanık olmak zorundayız. FETÖ’nün hedefi sadece Türkiye’yi değil, dünyayı ele geçirmek. Bunun için 170 ülkede faaliyet gösteriyorlar. Fakat dostlarımız bunun farkında değil." ifadelerini kullandı.

-*--

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD’ye çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada, “ABD'nin tarafımıza ilettiği, Menbiç operasyonunun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri'nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz." dendi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Halep iline bağlı Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 7. gününde, Cerablus ve civarındaki bölgede teröristlere ait olduğu tespit ve teyit edilen 21 hedef, tam isabetle vuruldu.

Öte yandan, Cerablus'un batısında teröristlerce atılan bir roket sonucu bir Türk tankı hafif hasar gördü, üç asker yaralandı.

-*--

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri İsmail eş-Şarkavi, Türkiye’de yaşanan darbe girişimine karşı, Afrika Birliği olarak Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını açıkladı.

Şarkavi, "Türkiye’nin Afrika ile daha güçlü ve daha yakın ilişkiler kurduğu bir dönem başladı. Türkiye’nin, içinden geçtiği zorlu süreci atlatacağından hiç şüphem yok. Terörizmle mücadele kapsamında daha önce Türkiye ile imzalanan anlaşmaların yenilenmesinden oldukça mutluyuz." değerlendirmesinde bulundu.

-*--

Türkiye’nin Iğdır ilinde bulunan “Kral Otağı” restore edilerek turizme kazandırılacak.

Urartular zamanında bir hükümdar tarafından kayanın içi oyularak yaptırılan kaya yerleşkesi dünyada nadir bulunan bir tarihi eser. bir çok medeniyetin geçiş noktası olarak değerlendirilen “Kral Otağı”, tarihi bulgular ve kalıntıların bilimsel olarak araştırılmasıyla turizme de kazandırılacak.

-*--ve spor

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Rusya ile hazırlık maçında karşılaşacak.

Antalya Stadyumu'ndaki karşılaşma bu akşam TSİ ile 21.30’da başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP