Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 02 Eylül 2016 Cuma. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili konuştu.

Erdoğan, "Harekatın amacı sınır bölgemizdeki terör örgütlerinin ülkemiz için bir tehdit olmaktan çıkarılmasıdır. Suriye'nin kuzeyindeki şehirlerden sürekli olarak şehirlerimize roketlerle yapılan saldırıları duymamazlıktan gelemeyiz." dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'u kabul etti. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

Yıldırım, “Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri bundan sonra daha gerçekçi bir zeminde ve daha yapıcı bir anlayış içerisinde sürdürülecek. İki toplumun ortak geleceğini kapsayacak çözümler en önemli hedeflerimiz arasında olacaktır." ifadelerini kullandı.

Schulz ise "Biz, Avrupa Birliği olarak ülkenin bütünlüğüne yönelik son derece ağır bir saldırıya maruz kalmış bir halkın yanında duruyoruz. FETÖ ve darbe girişimi ile ilgili yapılanmayı tam kapsamıyla bilmiyorduk,  o yüzden de gerekli tepkiyi zamanında veremedik." dedi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Kulliyah ve Zavgar bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen 15 hedefi tam isabetle vurdu. Ayrıca Harekatın başladığı günden bu yana 213 el yapımı patlayıcı imha edildi.

-*--

G20 Liderler Zirvesi, 4-5 Eylül’de Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek.

Yıllık olağan toplantıya, dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan G20 üyesi ülkelerin devlet ve hükûmet başkanları katılacak.

Zirvede, uluslararası ticaretin güçlendirilmesi, küresel barış, istikrar ve ekonomik büyümeyi doğrudan etkileyen terörizm ve sığınmacı krizi gibi konular ele alınacak.

-*--

Suriye ordusuna bağlı savaş uçakları Hama kentinin kuzeyindeki çatışmalardan kaçan sivil konvoyu bombaladı. Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 25 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı.

-*--

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde Zika virüsü paniği yüzünden milyonlarca bal arısı öldü.

Toplu ilaçlama sırasında bal arılarının yanlışlıkla öldürüldüğü ortaya çıktı. Tahmini hesaplamaya göre 46 kovandaki yaklaşık 2,5 milyon bal arısı öldü.

-*--

Türkiye’nin Muğla ili Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti kazı ekibi, antik oyunları gelecek kuşaklara aktarıyor. Ekip, kentte izlerine rastlanan ve 2 bin yıllık geçmişi olan antik oyunları atık tahtaların üzerine çizerek, tarihi oyunların tanıtılmasına katkıda bulunuyor. 

Stratonikeia Antik Kenti, kurulduğu günden bugüne Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait eserleri bir arada tutan nadir yerlerden biri.

-*--ve spor

23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda, Fatih Ünsal ve Mert Kaan'dan oluşan milli takım, bronz madalya kazandı.

Bu kategoride İsviçre 1., Yunanistan ise 2. oldu.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP