Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 05 Eylül 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi öncesinde önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Başkanı Barack Obama ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya geldi.

Yapılan görüşmelerde liderler, 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak Türkiye’ye desteklerini yinelediler. Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de ateşkesin sağlanması ve Halep'e insani yardım gibi konular ele alındı.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde yapılması planlanan hizmetlerin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Terör olayları sırasında zarar gören illerde toplam değeri 895 milyon lira olan yeni konut inşası ve altyapı çalışmaları gibi yatırımlar yapılacak.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Chicago'daki 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi'nde konuştu.

Kurtulmuş, “Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) PKK ve DAİŞ gibi terör örgütlerinden bir farkı yoktur. FETÖ’nün bu sinsi hareketi sadece Türkiye'yi değil, başka birçok ülkeyi de tehdit ediyor. Bu tehditleri bertaraf etmek için anayasal çerçevede 90 günlük olağanüstü hâl ilan ettik. Türkiye, hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir ülke. Kaos ve karmaşanın ortasında Türkiye adeta bir istikrar adası olmuştur.” ifadelerini kullandı.

-*--

ABD Başkanı Barack Obama, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuştu.

Obama, "Demokratik yollarla seçilmiş hükûmete karşı haince eyleme girişen ordu mensupları vardı. Ancak cesaret verici olan şey Erdoğan’a karşı olanların bile içinde bulunduğu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Türk halkıydı. Bence bu zorlu olayda umut veren şey de buydu. Türk hükûmetinin şimdi anlaşılabilir şekilde bir tepkisi var. Böyle bir şeyin ABD’de olduğunu, karşımıza çıkacak zorlukları, ülkeyi nasıl tekrar istikrara sokacağımızı düşünün." diye konuştu.

-*--

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez-Cerablus hattını birleştirdi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) desteğiyle terör örgütü DAİŞ'e karşı ilerlemesi süren ÖSO, DAİŞ'in Türkiye sınırıyla fiziki temasını ortadan kaldırdı.

-*--

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD Halep kentine bağlı Münbiç ilçesi ve çevresinde, 16 yaş üstü kız ve erkekleri zorunlu olarak askere alıyor.

Zorunlu olarak askere alınanların kısa bir eğitim sonrası DAİŞ ve diğer cephelere gönderileceği belirtiliyor.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazmaları için İstanbul Taksim'de açılan anı defterleri, kitap haline getirilecek.

"Millet Destanını Yazıyor" sloganıyla açılan ve sayısı 27’ye ulaşan defterlerin, gelecek nesillere ışık tutması için kitaplaştırılması kararı alındı. Defterlerde yetişkinlere ait duyguların yanı sıra çocukların çizdiği resimler de yer alıyor.

-*--ve spor

Türkiye A Millî Futbol Takımı’nın 2018 FIFA Dünya Kupası serüveni başlıyor! Türkiye, I Grubu'ndaki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan’la karşılaşacak. Başkent Zagreb'deki karşılaşma bugün TSİ 21.45'te başlayacak. Mücadele, Hırvatistan’ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.

I Grubu’nda, bugün aynı saatte Ukrayna-İzlanda, Finlandiya-Kosova maçları da oynanacak.

-*--

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 14. yarışı İtalya Grand Prix'sini Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg kazandı. Rosberg, sezonun 7. galibiyetini elde etti.

Sezonun 15. yarışı Singapur Grand Prix'si 18 Eylül'de gerçekleşecek.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP