Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 06 Eylül 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'deki G20 Zirvesi sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan, “Terör örgütlerine karşı kararlı bir mücadele başlatılmalı. DAİŞ'i, PKK'yı, PYD, YPG'yi, FETÖ'yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeliyiz. Biz, terörizmle mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Türkiye'nin Cerablus Operasyonu bu konudaki kararlılığının ifadesidir." dedi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki askeri birlikleri ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yepyeni bir döneme girdik. Artık savunmada değil taarruzda olacağız. Bu alçaklar nerede olurlarsa olsunlar bulup etkisiz hâle getireceğiz." dedi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari ilinin Çukurca kırsalında yürütülen operasyonla ilgili bilgi verdi.

Açıklamaya göre, terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda bugüne kadar en az 157 terörist etkisiz hâle getirildi.

-*--

Genelkurmay Başkanlığı, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili açıklamada yaptı.

Açıklamada, terör örgütü DAİŞ'ten temizlenen köy sayısının 9'a ulaştığı bildirildi.

Öte yandan Irak’ta Gara bölgesine düzenlenen hava harekatında, aralarında DAİŞ’in lider kadrosunun da bulunduğu 30 terörist etkisiz hâle getirildi.

-*--

Afganistan'ın başkenti Kabil'de arka arkaya iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 25 kişi hayatını kaybetti, 92 kişi de yaralandı. Taliban örgütünün üstlendiği saldırıda ölü sayının artmasından endişe duyuluyor.

-*-

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2'si asker 4 kişinin hayatını kaybetti, 3 asker yaralandı. Olayın sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

-*--

Montreal Dünya Filmleri Festivali’nde, bu yıl bir Türk filmi ödüle layık görüldü.

Kanada’nın Montreal kentinde bu yıl 40’ıncısı düzenlenen festivalin yarışmasına 11 film katıldı. "En İyi Senaryo Ödülü"nü, yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı "Rüzgarda Salınan Nilüfer" adlı Türk filmi  aldı.

"En İyi Film Ödülü" ise yönetmenliğini Rajko Grlic'in yaptığı, Hırvatistan, Çekya, Makedonya ve Slovenya ortak yapımı "Anayasa" filmine verildi.

-*--ve spor

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerindeki ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı. Hırvatistan’ın 43. dakikada penaltıdan Rakitic’le bulduğu gole Türkiye, 45+2’de Hakan Çalhanoğlu ile cevap verdi.

Gruptaki diğer maçlarda da aynı sonuçlar alındı. Ukrayna İzlanda’yla, Finlandiya da Kosova’ya 1-1 berabere kaldı.  

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP