Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 19 Eylül 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türk Hava Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki Baragitah ve Sandarah bölgelerinde DAİŞ'e yönelik hava harekatı düzenledi. Operasyonda, cephanelik, barınma alanı ve karargah olduğu tespit edilen  üç hedef imha edildi.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yıldırım, “Şehitlik ve gazilik, Türk milleti için şereflerin en büyüğüdür. Bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin ve bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onların büyük fedakarlıkları sayesinde bugün geleceğe güvenle bakabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

-*--

Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'daki cami saldırısını kınadı.

Açıklamada, "Söz konusu saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyoruz. Türkiye bu zor günlerde Pakistanlı kardeşleriyle dayanışma içindedir.” ifadelerine yer verildi.

Pakistan'ın kuzeybatısında Cuma günü düzenlenen intihar saldırısında şu ana kadar 36 kişi hayatını kaybetti.

-*--

Cerabluslu çocuklar okullarına kavuşacak.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle, Cerablus’taki okullar onarılarak eğitime hazır hale getirilecek. DAİŞ’in baskısıyla kapatılan okullarda eğitimin tekrar başlaması için çalışmalar devam ediyor.

-*--

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 71. Dönem Genel Görüşmeleri bu hafta başlıyor. 135 civarında devlet ve hükümet başkanının katılımıyla gerçekleşek görüşmelerde Suriye krizi ile göçmen ve sığınmacılar konusu öne çıkacak.

-*--

'Çırak' filmi, Almanya'dan 'En İyi Film' ödülünü aldı.

Yönetmen Emre Konuk'un ilk uzun metraj filmi "Çırak", 23. Uluslararası Oldenburg Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görüldü.

 -*--ve spor

Türk Milli Takımı halterde tarihe geçti.

Polonya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı kazandığı 39 madalyayla tarihe geçti.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP