Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Eylül 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Mülteci ve Göçmenler Zirvesi'nde konuştu.

Çavuşoğlu, “Mültecilere yönelik ırkçı ve İslamafobik söylemlere son verilmeli.  Aşırıcılık sadece sorunları artırır ve terörü tetikler. Özellikle de Batı Avrupa'da politikacıların her zamankinden daha dikkatli olmalısı gerekiyor." dedi.

-*--

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Orgeneral Akar, toplantıda Fırat Kalkanı Harekatı hakkında bilgi verdi. Akar, “Bu harekat meşru müdaafa kapsamında icra ediliyor. Amacımız öncelikle sınır güvenliğinin sağlanması ve DAİŞ ile mücadeledir.” ifadelerini kullandı.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı'nın 27. Gününde Sandarah ve Kadriş kontrol altına alındı.

Operasyon kapsamında kontrol altına alınan alan yaklaşık 900 kilometrekareye ulaştı.

-*--

ABD Başkanı Barack Obama, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüştü.

Obama, görüşme sonrası, "Musul'un terör örgütü DAİŞ'ten mutlaka geri alınacağına inanıyorum. Bu yıl sonunda Musul'la ilgili daha ileri adımları göreceğimizi ümit ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

-*--

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Avrupa Birliği’ni (AB) Afrika’dan Avrupa’ya göç konusunda harekete geçmesi yönünde uyardı.

Renzi,"Akdeniz’de kaçak insanları kurtarmamız gerekiyor ancak hepsi İtalya’da kalamaz. İtalya yalnız başına da bir şeyler yapma kapasitesine sahip ama bu AB için bir sorundur." diye konuştu.  

-*--

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki Afrodisias antik kentinin dev havuzu gün yüzüne çıkarılıyor.

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'nde bulunan Roma İmparatorluğu dönemine ait antik kent, iyi korunmuş anıt yapıları ile dikkati çekiyor.

-*--ve spor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında deplasmanda Kasımpaşa'yı 5-1 yenerek, ligdeki ilk galibiyetini aldı. Fenerbahçe’nin puanı 4’e yükseldi.

-*--

Türkiye Paralimpik Millî Takımı, İstanbul’a geldi.

Millî Takım, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda 3 altın madalyayla organizasyon tarihinin en başarılı performansını gösterdi.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP