Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 21 Eylül 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etti.

Erdoğan, konuşmasında insanoğlunun tarihin en zirve dönemini yaşadığına ancak bu tablonun utanç verici karanlık bir yüzü olduğuna dikkati çekti.

Bant

“Suriye’de, Irak’ta terörün ve savaşın kıskacında yüz binlerce çocuk, kadın, genç ve yaşlı öldürülmeye devam ediyor. Ölüm ve zulümden kaçan mülteciler Avrupa şehirlerinde aşağılayıcı muameleler ile karşı karşıya kalıyor. DAİŞ, El Nusra ve PYD/YPG gibi terör unsurları bölgedeki eylemlerini sürdürüyor. Kafkasya'daki ihtilafların sıcak çatışmaya dönüşme riski mevcut. Yemen'den Ukrayna'ya pek çok sorun bizleri bekliyor. Diğer yandan dünyanın pek çok ülkesinde insanlar açlık, salgın hastalıklar, sefalet ve cehaletle boğuşuyor. Bu insanlık onuru ve vicdanını yaralayan utanç verici bir tablodur. Daha da acısı bu krizlerin ve sorunların çoğunun aslında kolayca çözülebilecek mahiyette olmasıdır. 

Türkiye olarak 15 Temmuz gecesi kısa adı FETÖ olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün başlattığı hain bir darbe girişimine maruz kaldık. Bu terör örgütü 241 vatandaşımızı şehit etti, 2194 vatandaşımızı da yaraladı. Parlamento binamız, Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz, Emniyet Teşkilatımızın birimleri bu terör örgütü tarafından savaş uçaklarıyla, F16’larla bombalandı. Tanklar sokakları, insanları ezip geçti. Helikopterlerden, askeri araçlardan sivillerin üzerine ateş açıldı. Bu yeni nesil terör örgütü sadece Türkiye’nin değil, varlık gösterdiği 170 ülkenin tamamı için bir milli güvenlik tehdididir. Bu örgüt Türkiye’nin ötesinde, tüm dünyayı boyunduruğu altına almak gibi derin bir zihni sapkınlık içindedir. Bu kürsüden tüm dostlarımıza kendi güvenlikleri için, ülkelerinin geleceği için Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı gerekli önlemleri süratle almaları çağrısında bulunuyorum.”

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 60 DAİŞ terör örgütü hedefi, 171 Fırtına mermisi atılarak imha edildi ve 4 DAİŞ mensubu etkisiz hâle getirildi.

-*--

Türkiye'nin yardım eli, bayramda dünyayı sardı. 

Kurban Bayramı'nda, başta Türkiye Diyanet Vakfı,  Türk Kızılayı ve İHH İnsani Yardım Vakfı olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Bu yıl, Türkiye Diyanet Vakfı 239 bin 414, Türk Kızılayı 80 bin, İHH İnsani Yardım Vakfı 43 bin 155 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. 

Türk sivil toplum kuruluşları ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde cami, mescit, su kuyuları, eğitim merkezleri, meslek edindirme kursları, sağlık çalışmaları, yetimhane binaları gibi hizmet alanlarının oluşturulması için de çalışmalarını sürdürüyor.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatı'nın özgürleştirdiği ilk şehir Cerablus, kendi ülkesinde rejim güçleri ve terör örgütü DAİŞ zulmünden kaçan Suriyelilerin sığınağı oldu.

Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçen şehir, kurtuluşun simgesi oldu. Özellikle Şam, Rakka ve Lazkiye'den kaçan aileler Cerablus'taki güvenli bölgelere sığındı.

-*--

Zonguldak'ta açılan "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi"ni, 20 günde 25 bin kişi gezdi.

Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açılan ve toplam 160 fotoğrafın bulunduğu sergiyi birçok ilden gelen vatandaşların yanı sıra Almanya, Hollanda, Rusya, Belçika, Avustralya, Japonya ve Çin'den gelen turistler de ziyaret etti.

-*--ve spor

Milli tenisçi İpek Soylu çeyrek finalde!

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) tarafından düzenlenen Uluslararası Guangzhou Açık Tenis Turnuvası'nda çiftlerde mücadele eden milli sporcu İpek Soylu, İsviçreli partneri Viktorija Golubic ile çeyrek finale yükseldi.

-*--

Alper Ulusoy'a UEFA'dan görev…

FIFA kokartlı hakem Alper Ulusoy, yarın Azerbaycan'ın Gebele ile Rusya'nın Dynamo Moskova takımları arasında oynanacak UEFA Gençlik Ligi karşılaşmasını yönetecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP