Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 22 Eylül 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezinde bir araya geldi.

Görüşmede Kanun Hükmünde Kararnameler’in yanı sıra FETÖ darbe girişimi sonrasında atılan adımlar, anayasa paketi, terörle mücadele operasyonları ve Suriye'deki gelişmeler de ele alındı.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Buzul Dağları bölgesinde silahlı insansız hava aracı Bayraktar ile tespit edilen 6 terörist etkisiz hale getirildi.

Hakkari genelinde terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 4 Ağustos'tan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 307 oldu.

-*--

Suriye rejim güçlerine ait bir savaş uçağı, İdlib'in Han Şeyhun ilçesindeki bir yerleşim yerine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 13 kişi öldü, 21 kişi yaralandı.

Bölgedeki sivil savunma ekipleri enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

 -*--

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, Suriye'ye yapılan insani yardımların yeniden başlayacağını duyurdu.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Urum el-Kubra bölgesinde BM ve Suriye Kızılayı’na ait insani yardım konvoyunun vurulması sonrası yardımlar askıya alınmıştı.

-*--

Endonezya'nın Batı Cava eyaletinde sel meydana geldi.

Dün gece Batı Cava'yı etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 20 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi ise kayboldu.

-*--

'1944' klibinin prömiyeri yapıldı.

Kırımlı Tatar sanatçı Jamala’nın 2016 Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazandığı “1944” isimli şarkısı için çekilen klibin dünya prömiyeri yapıldı. Jamala kliple ilgili: “Bu klip, güzel dudak ya da uçuşan saçlar ile ilgili değil. Bu klip, insanların nasıl kendi toprağı için mücadele ettiği hakkındadır. Klipte 1944’te yaşanan trajedi ve felaketi aktarmaya çalıştık.” dedi.

-*--ve spor

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda, erkekler 1500 metrede bronz madalya alan görme engelli milli atlet Semih Deniz, Türk spor tarihine geçti.

-*--

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın logosu, İngiltere'nin başkenti Londra'da tanıtıldı.

Turnuvada yarı final ve final maçlarına ev sahipliği yapacak olan Londra'daki belediye binasında gerçekleştirilen programa, UEFA'nın yeni başkanı Aleksander Ceferin ve çok sayıda davetli katıldı.

-*--

 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP