Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 03 Ekim 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai merkezli Rotana Televizyonu’na konuştu.

Erdoğan, "Musul Musulluların, Telafer Telaferlilerindir. Hiç kimsenin buralara gelip girmeye hakkı yok. Musul'un DAEŞ'ten kurtarılmasından sonra da burada sadece Sünni Araplar, Türkmenler ve Sünni Kürtler kalmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı’na da değindi: "Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak, güvenli bir bölge oluşturulması ve halkın geri dönebilmesi için 5 bin kilometre karelik alanın terörden arındırılmasını hedefliyoruz." dedi.

-*--

Suriye'den ateşlenen 3 roket mermisi Kilis'e düştü.

Roketler, Kilis-Suriye sınır hattına yakın yüksek alanlarla ile kent merkezindeki boş bir araziye isabet etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), meşru müdafaa hakkı kapsamında tespit ettiği DAEŞ mevzilerini teröristlerle birlikte imha etti.

-*--

Cerablus’a 2 tır dolusu temel yaşam malzemesi gönderildi. 

"Mazlumlar İçin Sınırları Aşan Gençlik" sloganıyla 10 gün içinde toplanan yardım malzemeleri  Suriye’ye gönderildi.  

-*--

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 25 kilometrelik tır kuyruğu oluştu.

Bulgaristan'ın yasa dışı geçişleri önlemek amacıyla aldığı önlemler nedeniyle yaklaşık bin 100 tır yurt dışına çıkış yapmak üzere bekliyor.

-*--

Suriye ordusuna ait savaş uçakları, Doğu Guta bölgesindeki bir yerleşim yerine hava saldırısı düzenledi.  Saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

-*--

Etiyopya'da yüz binlerin katıldığı milli bayram kutlaması, hükümet karşıtı gösterilere dönüştü. Çıkan olaylarda 52 kişi hayatını kaybetti.

-*--

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine direnerek kahramanlık sergileyen vatandaşlar, türkülerle anıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen "15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz" etkinliğine, çok sayıda davetlinin yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir, Alanyaspor’u 5-0 yendi ve liderliğini korudu. Haftanın diğer maçlarında Beşiktaş Çaykur Rizespor’u 1-0 ve Galatasaray Antalyaspor’u 3-1 yenerken, Fenerbahçe Osmanlıspor’la 1-1 berabere kaldı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP