Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 4 Ekim 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye’deki Olağanüstü Hal (OHAL) 90 gün uzatıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye terör örgütlerinin tamamıyla, başta FETÖ olmak üzere, kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. Olağanüstü Hal'in vermiş olduğu hukuki imkanlarla da bu süreç inşallah en kısa zamanda başarıyla tamamlanacaktır." dedi.

-*--

Fırat Kalkanı Harekatı’nın 41. gününde düzenlenen hava harekatıyla terör örgütü DEAŞ’a ait komuta yeri, silah mevzisi ve mühimmat deposu olarak kullanılan 9 bina imha edildi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince Şırnak ilinin Beytüşşebap ilçesi kırsalına hava harekatı düzenlendi. Bölücü terör örgütü PKK’ya ait silah mevzilerinin de bulunduğu 8 hedef imha edildi.

-*--

Gazze'ye uygulanan ablukayı delmek için oluşturulan uluslararası sivil girişim Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze’ye kadınlardan oluşan tek geminin gideceğini açıkladı.

Geçen hafta salı günü Messina’dan ayrılan Zaytouna adlı geminin bu haftanın sonuna doğru Gazze Limanı'na varmasının bekleniyor.

-*--

Türkiye’de Türk-Japon Üniversitesi kuruluyor.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin Kurulmasına Dair Anlaşma’ya göre, bilimsel ve teknolojik iş birliğinin daha fazla teşvik edilmesi amaçlanıyor. Üniversitenin eğitim dilinin İngilizce olması ve lisans, yüksek lisans ile doktora düzeylerinde eğitim vermesi planlanıyor.  

-*--

İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in çocukluk ve ilk gençlik dönemini anlatan "Hz. Muhammed: Allah'ın Elçisi" filmi, 28 Ekim'de Türkiye’de vizyona girecek.

İranlı yönetmen Mecid Mecidi'nin senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmin sinema salonlarındaki gösterimi öncesi, Türkçe dublajlı fragmanı yayımlandı.

 

 

 

-*--ve spor

A Milli Futbol Takımı'nda Ukrayna maçı hazırlıklarına başladı.

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçında 6 Ekim Perşembe günü Ukrayna ile oynanacak.

-*--

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın Fransa'da düzenlenen 10. etabında yarış dışı kalarak şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 11. yarışı, 16 Ekim'de İspanya'da yapılacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP