Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 06 Ekim 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Suriye'de çatışmaların durdurulmasına ve insani yardımların ulaştırılmasına yönelik çabaların önemine vurgu yapıldı.

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Temsilciler Meclisi’nin Türkiye aleyhine aldığı kararı değerlendirdi.

Çavuşoğlu, “Irak Meclisi'nin yaptığı açıklamayı iyi niyetli bulmuyoruz ve Irak halkını temsil etmediğini çok iyi biliyoruz. Türkiye, Irak'tan kaynaklanan DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerine karşı, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmak ve gereken tedbirleri almak durumunda. Üstelik Türkiye Irak'ın terörle mücadelesine destek veriyor." dedi.

-*--

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, olağanüstü halin (OHAL) bir hukuksuzluk hali olmadığını söyledi.

Arslan, “OHAL hukuku, Anayasa'da detaylı bir şekilde düzenlenmiştir; olağanüstü durumlarda temel hak ve hürriyetlere yönelik müdahalenin şartları ve sınırları açıkça belirlenmiştir." diye konuştu.

-*--

Gazze ablukasını delmek için 14 Eylül'de İspanya'dan yola çıkan Zaytouna gemisine İsrail uluslararası sularda müdahale ederek el koydu. 

Aşdot Limanı’ndaki donanma üssüne getirilen gemide sadece kadınlar bulunuyordu. Üsse getirilen aktivistlerle henüz iletişime geçilemediği ve sorgularının ardından Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'ndan sınır dışı edilecekleri gelen bilgiler arasında.

-*--

ABD'de etkili olması beklenen Matthew Kasırgası nedeniyle, Florida, Georgia, Güney Carolina ve Kuzey Carolina eyaletlerinin kıyı bölgelerinde "olağanüstü hal" ilan edildi.

Etkili olduğu bölgelerde şiddetli yağışlara ve sele yol açan kasırga nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti.

-*--

16. Beyrut Uluslararası Film Festivali başladı.

Festivaldeki filmler, Ortadoğu ve dünya genelindeki savaş ve mülteci, çocuk ve organ ticareti ile kadına karşı şiddet gibi insani konuları işliyor. Festival 13 Ekim’de sona erecek.

-*--ve spor

Basketbolda 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Anadolu Efes'i 77-69 yenen Fenerbahçe kazandı.

Fenerbahçeli oyuncular ödüllerini ve kupayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

-*--

2018 Dünya Kupası elemeleri I grubu ikinci maçında Türkiye, Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak olan maç saat 21.45’te başlayacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP