Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 12 Ekim 2016 Çarşamba. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Avrasya İslam Şurası'nda konuştu.

Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el-Abadi’nin açıklamalarına tepki gösterdi ve şunları söyledi: “Bazı ülkeler, binlerce kilometre uzaktan gelip Afganistan'da ve daha pek çok yerde operasyon yapıyor. Türkiye yanı başındaki Suriye ve Irak’taki tehlikeye müdahale edemeyecek mi? Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz.”

-*--

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD'ye silah yardımı yapılacağı açıklamasını yapan Hillary Clinton’a cevap verdi. Çavuşoğlu, “ABD böyle bir durumda teröristlerle iş birliği yapan bir ülke durumuna düşer.” dedi.

-*--

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Unakıtan 2002’de başladığı Maliye Bakanlığı görevini 3 dönem sürdürmüştü.

-*--

FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra Yunanistan'a kaçan 4 askerin daha iltica talebi reddedildi.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 asker Yunanistan'dan siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.

-*--

Fransa, Halep’te işlenen savaş suçlarıyla ilgili Uluslararası Ceza Mahkemesine gidiyor.

Fransa Başbakanı Jean Marc Ayrault, “Savaş suçunu oluşturan herkesin cezasını çekmesi gerekiyor. Konuyla ilgili olarak Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

-*--

Türkiye'nin en köklü film festivallerinden olan Uluslararası Antalya Film Festivali, bu yıl 53'üncü kez gerçekleştirilecek.

Antalya'da 16-23 Ekim tarihleri arasında yapılacak festivalde 34 ülkeden 140 film gösterilecek. Festivali 40 bin kişinin takip etmesi bekleniyor.

-*--ve spor

THY (Türk Hava Yolları) Avrupa Basketbol Ligi heyacanı bu akşam başlıyor.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli organizasyonunda sezonun ilk maçı bu akşam TSİ 22.00’de Real Madrid ile Olimpiakos arasında oynanacak.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP