Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 17 Ekim 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tunceli kırsalına düzenlenen hava harekâtında terör örgütüne ait 6 hedef imha edildi. Harekâtın ardından uçaklar üslerine döndü.

-*--

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, DEAŞ'a üç cepheden eş zamanlı operasyon başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, saat 04.00 itibarıyla Musul'un doğusundaki Hazır Cephesi'nde Peşmergenin, güneydeki Güver ve Geyyara cephelerinde ise Irak ordusunun DEAŞ'e yönelik harekete geçtiği belirtildi.

-*--

Suriye'nin kuzeyindeki Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere, Rusya’ya ve Suriye rejimine ait savaş uçakları hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 49 kişi öldü, 113 kişi yaralandı.

-*--

Avrasya Tüneli, Engineering News Record Dergisi tarafından 2016 yılı için "Dünya Çapında En İyi Tünel Projesi" seçildi.

-*--

Lübnan'ın Biaklin beldesindeki eski Osmanlı sarayı, içerisindeki 140 bin kitap, 300 bin gazete ve dergi ile ülkenin en büyük kütüphanesi olarak hizmet veriyor.

1897 yılında Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit'in emriyle inşa edilen iki katlı saray, ziyaretçilerini girişindeki Osmanlı armasıyla karşılıyor.

-*--ve spor

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Bayer Leverkusen ile Tottenham Hotspur arasında yapılacak maçta düdük çalacak.

-*--

Süper Lig'in 7. haftasında Başakşehir, Konyaspor’la 1-1 berabere kalmasına rağmen liderliğini korudu. Beşiktaş, Kayserispor’u ve Galatasaray, Gençlerbirliği’ni 1-0’lık skorlarla yenerken Fenerbahçe, Alanyaspor’la 1-1 berabere kaldı.

Süper Lig’in 7. haftası Antalyaspor ve Çaykur Rizespor arasında bugün oynanacak maçın ardından sona erecek.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP