Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 18 Ekim 2016 Salı. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul operasyonu hakkında, "Türkiye'nin olmadığı bir operasyonda doğabilecek neticelerden sorumlu değiliz. Operasyonda da masada da olacağız." dedi.

-*--

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatında, DEAŞ'li 20 terörist etkisiz hale getirilirken 2 savunma mevzisi ile 3 araç imha edildi.

-*--

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson ile görüştü. Görüşme sonrasında Washington yakınındaki Amerika Diyanet Merkezi'nde Türklerle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tüfenkci, terör örgütü DEAŞ'a yönelik Musul operasyonu nedeniyle bir göç ihtimaline karşı Türkiye'nin hazırlıklı olduğunu ve operasyona bağlı olarak Irak ile ticarette çok ciddi düşüş beklemediklerini söyledi.

-*--

Birleşmiş Milletler, Yemen'de 19 Ekim Çarşamba günü yerel saatle 23.59'da başlayacak 72 saatlik ateşkes anlaşmasını tüm tarafların kabul ettiğini duyurdu.

-*--

Hindistan'ın doğusundaki Odisha eyaletinde bulunan özel bir hastanede çıkan yangında 23 kişi yaşamını yitirdi, 106 kişi ise yaralandı. Hastanede bulunan 500'den fazla hasta, diğer sağlık merkezlerine gönderildi.

-*--

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde hizmet veren ve son 6 ayda 3 kez vurulan hastane, yer altındaki 100 metrekarelik alanda hizmet vermeye başladı.

-*--ve spor

Süper Lig'in 7. haftasının son maçında Antalyaspor, sahasında Çaykur Rizespor'la 1-1 berabere kaldı.

-*--

Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen Suzhou Açık Tenis Turnuvası'nda çiftlerde mücadele eden milli sporcu İpek Soylu, çeyrek finale yükseldi.

-*--

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. haftasında yarın İtalya'nın Napoli takımıyla karşılaşacak.

Grubun ilk iki maçında Benfica ve Dinamo Kiev ile 1-1’lik skorlarla berabere kalan Beşiktaş, ilk galibiyetini Napoli karşısında almak istiyor.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP