Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 20 Ekim 2016 Perşembe. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Singapur, Myanmar ve Slovak Cumhuriyeti ile ülkeler arasında işbirliği anlaşmasını içeren üç ayrı kanunu onayladı.

-*--

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlere yönelik olarak düzenlenen "Demokrasi Kampı"nda bir konuşma yaptı.

Kurtulmuş konuşmasında, “Türkler, Araplar, Kürtler bu coğrafyanın asli unsurlarıdır, asırlardır beraber yaşadı, kıyamete kadar da barış içerisinde yaşamaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

-*--

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, bir televizyon kanalında katıldığı programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ataş, "Bütçe görüşmeleri bittikten sonra TBMM'nin en önemli gündem maddelerinden biri anayasa değişikliği olabilir. Yani ocak ayı içinde bu görüşmeler yapılır ve referanduma gidecek bir sonuç ortaya çıkabilirse, muhtemelen baharda bir referandum yaşanabilir." dedi.

-*--

Irak ordusu, Musul'u kurtarma operasyonu çerçevesinde, Ebehir ve Lezzake  köylerini terör örgütü DEAŞ’tan geri aldığını duyurdu.

-*--

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel katıldığı bir panelde, Türkiye’nin terör örgütü DEAŞ’e karşı yürütülen kampanyada olağanüstü öneme sahip olduğunu belirterek, “Türkiye’nin desteği olmadan şu anda Suriye’de yaptıklarımızı yapamazdık.” dedi.

-*--

Filipinler'in kuzeyinde etkili olan Haima tayfununda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Tayfun nedeniyle yaklaşık 100 bin kişinin tahliye edildiğini kaydeden yetkililer, bazı evlerin yıkıldığını, ağaçların devrildiğini ve bazı bölgelere elektrik verilemediğini belirtti.

-*--ve spor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. hafta maçında İtalya temsilcisi Napoli'yi deplasmanda 3-2 yendi.

Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle gruptan çıkma yolunda önemli bir avantaj elde etti.

-*--

Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. şampiyonluğunu ilan eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, memleketi Sakarya'da Mehteran takımıyla karşılandı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP