Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 31 Ekim 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93’üncü yıldönümü, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi ise Ankara oldu. Ankara’da on binlerce Başkentlinin katıldığı fener alayı korteji, ilk Meclisin bulunduğu Ulus’tan başladı. 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’na kadar, ay yıldızlı taklar ve Bayraklarla süslenen 4 kilometrelik güzergâhta birbirinden farklı grupların oluşturduğu kortej, Başkentlilerce büyük ilgi gördü.

Her ayrıntının düşünüldüğü Cumhuriyet Bayramı fener alayı kortejinde, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA, AFAD, UMKE ve sivil toplum örgütleri de 29 Ekim için tasarlanmış araçlarıyla katılarak geçidin bir parçası oldular.

-*--

Suriye'nin kuzeyinde 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan açıklamaya göre, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün DEAŞ'a ait 99, PKK ve PYD'ye ait 4 hedef vuruldu.

-*--

Pasaportlarda yeni dönem başlıyor.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mutabakat doğrultusunda hazırlanan ve çiplerinde parmak izi verilerini içeren pasaportlar yarından itibaren verilmeye başlanacak.

-*--

Irak ordusu Musul'un kuzeydoğusundan DEAŞ'a karşı 3 koldan operasyon başlattı.

Irak güçlerinin Musul operasyonunun ikinci aşaması kapsamında kuzey cephesinden Telkeyf ilçesine doğru ilerlediği de gelen haberler arasında.

-*--

İtalya'nın orta kesiminde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Norcia kenti olan deprem, yerin 10 kilometre derinliğinde yerel saatle 07.40'ta meydana geldi. Başkent Roma, Floransa gibi pek çok yerleşim yerinde de hissedilen deprem, büyük endişeye neden oldu.

-*--

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödülleri'nin sahipleri belli oldu.

2016 yılı Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin, Mustafa Kutlu, Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, Prof. Dr. Erol Parlak, Şener Şen, Feridun Özgören ve Süheyl Ünver'e verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerini Değerlendirme Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hümeyra Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yazar Alev Alatlı'dan oluştu.

-*--

Makedonya'nın Manastır şehrinde, 16. yüzyılda inşa edilen ve yerel halk tarafından "Balkanların Prensesi" olarak nitelendirilen Haydar Kadı Camisi'nin restorasyonu tamamlandı.

104 yıldır kapalı olan camiden, Vakıflar Genel Müdürlüğünün gerçekleştirdiği restorasyon sonrası 4 Kasım'daki Cuma namazıyla birlikte yeniden ezan sesleri yükselecek.

-*--ve spor

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Medipol Başakşehir, Akhisar Belediyespor'u 5-1; Galatasaray, Adanaspor'u 1-0; Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 5-0'lık skorlarla yenerken Beşiktaş, Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Medipol Başakşehir 23 puanla birinciliğini sürdürüyor.

-*--

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda yarın İtalya'nın Napoli takımı ile karşılaşacak.

Kendi sahasında Napoli’ye karşı oynayacak olan siyah-beyazlı ekip, çalışmalarına Nevzat Demir Tesisleri'nde devam ediyor.

-*--

Barcelona'dan 'Cumhuriyet Bayramı'na özel video!

Milli futbolcu Arda Turan, formasını giydiği Barcelona Kulübünün hazırladığı özel videoda, takım arkadaşlarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

-*--

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

 

 

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP