Canlı Yayın
Dinlediğini Paylaş
Anasayfa Haberler Haberler ve Hava Durumu

Haberler ve Hava Durumu

Sayın dinleyiciler, bugün 14 Kasım 2016 Pazartesi. Türkçenin Sesinde haberleri dinliyorsunuz.

-*--

Türk jetleri El-Bab'da DEAŞ hedeflerini vurdu.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında, DEAŞ’a ait iki komuta kontrol merkezi, bir cephanelik, iki karargah binası ve 10 savunma mevzisi imha edildi.

-*--

Mardin'in Derik Kaymakamlığına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Sakarya’nın Arifiye ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

-*--

Suriye'nin İdlib kentinin kuzeydoğusundaki muhaliflerin denetiminde yer alan Binniş ilçesine düzenlenen hava saldırısında bölgedeki tek tıp merkezinin kullanılmaz hale geldiği bildirildi.

-*--

Yeni Zelanda'nın Christchurch kenti yakınlarında dün meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından 6,2 büyüklüğünde yeni bir deprem daha oldu.

İkinci depremde ölen ya da yaralanan olmazken deprem bölgesinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

-*--

Moldova'da cumhurbaşkanlığı seçimini Rusya yanlısı Sosyalist lider İgor Dodon kazandı.

Dodon, Cumhurbaşkanlığı yarışında seçim propagandası olarak Slavyan değerlerini koruma, Moskova ile ilişkileri normalleştirme ve Moldova ekonomisine nefes aldırma sözü vermişti.

-*--

ABD Başkanlığına seçildikten sonra ilk mülakatını CBS kanalına yapan Donald Trump, ABD'de yaşayan siyahilerin ve Müslümanların kendisinin başkan seçilmesinden sonra dehşete düştüğünün belirtilmesi üzerine, ABD medyasını suçladı.

Trump, "Eğer gerçekten böyle hissediyorlarsa bu berbat bir şey. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor çünkü ülkede bazı olaylar daha önce de yaşanmış olsa da sanki şimdi başlamış gibi gösteriyorlar. Bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikayeleştirirler, basın bu işe yarıyor." ifadelerini kullandı. 

-*--ve spor

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Kosova'yı konuk eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, maçın 2. yarısında bulduğu golllerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Türkiye bu galibiyetle gruptaki puanını 5’e yükseltti.

-*-- 

Türkçenin Sesinde haberleri dinlediniz.

PAYLAŞ
DEĞERLENDİRİN
YORUM YAP